“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Personen- en familierecht

  • Echtscheidingen, alimentatiekwesties, uit elkaar gaan, problemen met de omgangsregeling: wij kunnen je altijd helpen.
  • Wij luisteren naar jouw verhaal en helpen je direct verder!
9,5
Klanten vertellen

1364 beoordelingen

Lees voor

De meeste familierecht zaken brengen nogal wat emoties met zich mee. Daarom is het belangrijk om hiervoor de juiste advocaat in te schakelen. Deze kan niet alleen jouw belangen behartigen, maar heeft ook oog voor de emoties die meespelen. Bel ons direct op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in en wij helpen je direct met het regelen van de juiste juridische vervolgstappen. Let op onze dienstverlening kost jou niets.

Wat valt onder het familierecht?

Binnen het personen- en familierecht worden zaken omtrent het huwelijk, echtscheiding, alimentatie, overlijden, geboorte en andere familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen geregeld. Meestal gaat het om het regelen van scheidingen, uit elkaar gaan na samenwonen, alimentatie, erkenning of gezag, maar ook naamswijzigingen en adoptie vallen onder het familierecht.

Echtscheiding

Besluiten om te scheiden is nooit makkelijk. Het is een zware beslissing die alles op zijn kop zet. Het is een emotionele tijd, waarin er ook heel veel geregeld moet worden. Er moeten afspraken komen over de kinderen. De spullen moeten worden verdeeld. En wie mag er eigenlijk in de woning blijven? Kunnen jullie nog redelijk met elkaar overleggen, dan kun je ervoor kiezen om de scheiding samen te gaan regelen. Jullie kunnen dan samen naar een advocaat of mediator om de nodige afspraken te maken. Is er geen goed overleg meer mogelijk of houdt de ex zich niet aan de gemaakte afspraken, dan zul je een eigen advocaat in de arm moeten nemen. Deze kan jouw belangen behartigen en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk uit deze situatie komt.

Bel ons op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) en wij regelen een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een ervaren familierecht advocaat.

Let op:
Het is belangrijk om goede en duidelijke afspraken te maken. Hiermee voorkom je onduidelijkheid en onnodige discussies. Uiteindelijk zal de scheiding hierdoor soepeler verlopen. Er moet veel geregeld worden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Laat je daarom altijd bijstaan door een goede echtscheidingsspecialist. Die weet precies waar je op moet letten en wat er allemaal geregeld moet worden.

Zorg dat je de zaken goed regelt bij een echtscheiding. Zijn er bijvoorbeeld kinderen, dan zal er een omgangsregeling moeten komen. Is er een eigen bedrijf, dan kan een advocaat ervoor zorgen dat de continuïteit van dit bedrijf wordt gewaarborgd. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Gelukkig kan de mediator of advocaat je hierin bij de hand nemen, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld wordt. Onze advocaten en mediators helpen jou graag verder in deze hectische tijd. Het kan behoorlijk lastig zijn om een keuze te maken tussen het inschakelen van een mediator of een advocaat. Twijfel je hierover, onze medewerkers geven je graag advies.

Alimentatie

In Nederland kennen we twee soorten alimentatie. Partneralimentatie en kinderalimentatie. Gaan jullie scheiden en heeft één van jullie een lager inkomen dan de ander, dan kan het zijn dat er partneralimentatie betaald moet worden. Hebben jullie kinderen en gaan jullie uit elkaar, dan is er sprake van kinderalimentatie. Dit geldt ook als jullie alleen hebben samengewoond. Het regelen van de alimentatie is binnen een echtscheiding vaak één van de moeilijkste onderwerpen. De één vindt dat hij/zij teveel moet betalen, terwijl de ander van mening is dat hij/zij te weinig krijgt. Het is lastig om het hier over eens te worden.

Laat je altijd goed informeren over je rechten en plichten en laat de alimentatie altijd berekenen door een specialist. Zo voorkom je een hoop onenigheid. Is er uiteindelijke een duidelijke afspraak over de alimentatie, maar veranderen er belangrijke dingen in jouw situatie? Dan kan dat een goede reden zijn om de alimentatie te verlagen of te verhogen. En wist je dat de je alimentatie kunt vorderen als de ex niet betaalt?

Wil jij in contact komen met een alimentatiespecialist voor juridisch advies? Laat je gegevens achter op ons contactformulier of neem telefonisch even contact met ons op via 088-6002811 (gebruikelijke belkosten). Je staat er niet alleen voor. Wij helpen je direct verder.

Mediation

Gaan jullie uit elkaar, dan kun je ervoor kiezen om een mediator in te schakelen om de nodige afspraken te maken. Maar wist je dat een mediator ook in andere gevallen kan helpen. Zijn jullie bijvoorbeeld uit elkaar en hebben jullie veel discussies over de omgangsregeling of bijvoorbeeld de opvoeding van de kinderen? Door samen met een mediator om tafel te gaan kunnen jullie weer met de neuzen in dezelfde richting komen. Zijn er onenigheden binnen de familie, dan kan het ook goed helpen om met zijn allen met een mediator om tafel te gaan. Hetzelfde geldt als er bijvoorbeeld een conflict is omtrent een erfenis. Nou is het wel zo dat iedereen zich mediator mag noemen. Het is geen beschermde term. Dit zorgt ervoor dat er veel mediators zijn die hier geen opleiding voor hebben gehad en eigenlijk niet goed weten wat ze doen. Wij werken dan ook alleen samen met gecertificeerde mediators, waarvan we zeker weten dat zij hun werk goed doen. Wil jij in contact komen met een goede mediator bij jou in de buurt? Laat het ons weten via het contactformulier of bel met 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie