De Nationale Adviesbalie zichtbaar in de media!

Veel mensen benaderen De Nationale Adviesbalie voor juridisch advies over allerlei onderwerpen. Hierdoor hebben wij veel zicht op wat er zoal speelt en kunnen wij ontwikkelingen en trends snel constateren. Daarnaast vragen wij onze bezoekers regelmatig om hun mening via een poll. De input van onze bezoekers en de mensen die wij aan de telefoon hebben, gebruiken wij zo nu en dan om persberichten te schrijven over onderwerpen die mensen bezighouden. We halen hiermee regelmatig de pers. Hier een overzicht van De Nationale Adviesbalie in de media.

The only way to do great work, is to love what you do! – Steve Jobs

Minder scheidingen komen voor de rechter, maar let goed op bij de keuze voor de mediator!

18 september 2020

Iedere twee weken is De Nationale Adviesbalie te horen in het radioprogramma Lunchpauze bij Omroep Gelderland. Dit keer hadden we het over het mooie nieuws dat steeds minder scheidingen voor de rechter komen. Het lijkt erop dat het steeds meer stellen lukt om samen afspraken te maken. Een mooie ontwikkeling die grotendeels te danken is aan de opkomst van mediation. Maar wist je dat iedereen zich mediator mag noemen en je dus wel goed moet opletten wie je inschakelt als jij jouw scheiding goed wil regelen. Wij vertellen er meer over. Klik op het logo van Omroep Gelderland om het interview te beluisteren.

Wie betaalt de schoolkosten als jullie uit elkaar zijn? De NAB vertelt erover bij Omroep Gelderland

4 augustus 2020

Vanaf deze week zal De Nationale Adviesbalie iedere twee weken te horen zijn in het radioprogramma Lunchpauze bij Omroep Gelderland. Deze week hadden we het over schoolkosten. Want wie moet nu eigenlijk de kosten voor school betalen als jullie uit elkaar zijn? Klik op het logo van Omroep Gelderland om het interview te beluisteren.

Ontslag door corona: Lees eerst dit! van Intermediair

23 juli 2020

Het aantal werklozen is de afgelopen maand explosief gestegen. Door de corona-crisis krijgen steeds meer mensen te maken met ontslag. Toch gaat dit niet altijd netjes volgens de regeltjes. Krijg jij ontslag? Let dan goed op! Misschien ben jij eigenlijk wel helemaal niet degene die eruit moet. Intermediair schreef hier een mooi artikel over met hierin een interview met De Nationale Adviesbalie: Ontslag door corona: Lees eerst dit!

De NAB in het NOS journaal over werkloosheid

16 juli 2020

Het aantal werklozen steeg de afgelopen tijd door de corona crisis explosief. Steeds meer mensen krijgen te maken met ontslag en dat merken onze juridische medewerkers aan de telefoon ook. Het aantal bezoekers op onze ontslagsite www.ontslag-krijgen.nl verdubbelde en ook het aantal telefoontjes nam flink toe. Het NOS Journaal kwam bij ons op kantoor langs voor een interview.

Hiernaast zie je in de video het resultaat.

Juist niet scheiden door de coronacrisis: waarom mensen massaal hun scheiding uitstellen. In Jan-Magazine.

8 juli 2020

Ons persbericht over het uitstellen van de scheiding werd ook breed opgepakt. Jan-Magazine schreef een mooi en duidelijk artikel, waarin wordt uitgelegd waarom mensen besloten hun scheiding uit te stellen en welke rol corona daarin speelde. Juist niet scheiden door de coronacrisis: waarom mensen massaal hun scheiding uitstellen. 

Door corona schuiven mensen een echtscheiding juist voor zich uit. Uit De Stentor

8 juli 2020

Het aantal aanvragen op onze site www.echtscheiding-wijzer.nl namen langzamerhand toe, maar al snel bleek dat mensen zich momenteel vooral aan het oriënteren zijn en de scheiding zelf liever nog even uitstellen. Wij schreven er een persbericht over dat door De Stentor werd opgepikt.

Het artikel lees je hier: Door corona schuiven mensen een echtscheiding juist voor zich uit.

Bedenk of je per se nu moet klussen. Een artikel over burenruzies op Nu.nl

3 april 2020

Doordat veel mensen thuis zitten door corona neemt ook het aantal burenruzies langzamerhand toe. Wij spraken hierover met een verslaggever van nu.nl.

Dit resulteerde in het volgende artikel: Hele buurt thuis: ‘Bedenk of je per se nu moet klussen’. 

Mag je als werkgever personeel verplicht vakantiedagen laten opnemen? In de Ondernemer.

27 maart 2020

Veel werkgevers zaten door corona met de handen in het haar. Bedrijven lagen stil, deuren gingen dicht en personeel bleef thuis. Al snel kwamen er bij onze juridische medewerkers telefoontjes binnen van werknemers die gedwongen werden om vakantiedagen op te nemen. Dat kon toch niet de bedoeling zijn. De Ondernemer besteedde aandacht aan dit onderwerp in een artikel op hun site: Mag je als werkgever personeel verplicht vakantiedagen laten opnemen?

Juristen krijgen veel vragen over corona en omgangsregeling. Een mooi stuk in Mr. het platform voor juristen.

24 maart 2020

We zaten net in de coronacrisis toen er bij de juridische medewerkers van De Nationale Adviesbalie ineens heel veel telefoontjes binnenkwamen met vragen over de omgangsregeling. Gescheiden ouders waren bang voor een lockdown en wilden weten of zij hun kinderen thuis kon houden. Daarnaast zagen veel zzp’ers en flexwerkers hun inkomen wegvallen, waardoor ook alimentatie een belangrijk onderwerp werd. Mr. besteedde hier aandacht aan op zijn platform. Het artikel lees je hier: https://www.mr-online.nl/juristen-krijgen-veel-vragen-over-corona-en-omgangsregeling/

Als je door corona je kind niet meer mag zien. Podcast van de Dag NPO Radio 1.

27 maart 2020

Naarmate de coronacrisis vorderde liepen steeds meer mensen tegen problemen aan wat betreft de omgang. Ouders kregen hun kinderen niet meer te zien, omdat de ex bang was voor een lockdown of besmetting. NPO Radio1 besloot aandacht te besteden aan dit onderwerp en De Nationale Adviesbalie werkte mee aan een podcast. De podcast kun je hier terug luisteren.

M’n ex krijgt m’n kind niet mee wegens corona! Ouders worstelen met omgangsregeling. Uit De Stentor.

22 maart 2020

Toen de coronacrisis begon, maakten veel ouders zich ontzettend veel zorgen over de omgangsregeling. Aan de ene kant kregen onze juridisch adviseurs telefoontjes van ouders die benieuwd waren of ze hun kind thuis konden houden en aan de andere kant werden we gebeld door wanhopige ouders die hun kind niet te zien kregen. We besloten er een persbericht uit de doen om hierin duidelijk uit te leggen dat de coronacrisis geen vrijbrief is om de omgangsregeling naast je neer te leggen. Het bericht werd landelijk opgepakt. De Stentor was de eerste met het artikel: M’n ex krijgt m’n kind niet mee wegens corona! Ouders worstelen met omgangsregeling.

Veel vragen gescheiden ouders over corona en omgangsregelingen. Op Linda.nl.

22 maart 2020

Ook Linda.nl besteedde aandacht aan de discussies omtrent de omgangsregelingen die begonnen toen de intelligente lockdown een feit werd in een artikel op hun site: Veel vragen gescheiden ouders over corona en omgangsregelingen.