Een veel voorkomend delict dat wordt behandeld binnen het strafrecht is diefstal. Als je moet voorkomen voor diefstal, regel dan direct een strafrecht advocaat. Diefstal is een misdrijf en kan je een celstraf, boete of werkstraf opleveren. Wanneer je in aanraking komt met de politie door woninginbraak, winkeldiefstal of bijvoorbeeld zakkenrollerij moet je goed weten wat je rechten en plichten zijn. Een advocaat die is gespecialiseerd in het strafrecht kan jou bijstaan. Zij bepalen de juiste strategie en behandelen jouw zaak bij de rechter.

Twijfel niet te lang en schakel op tijd een strafrecht advocaat in. Wij kunnen je hierbij helpen. Vul ons contactformulier in of bel ons op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).

Aspecten diefstalzaak

Een aantal aspecten waar een advocaat bij een diefstal zaak op let, zijn de formele aspecten van de strafzaak. Is de aanhouding rechtmatig verlopen, kloppen de resultaten van de onderzoeken die zijn gedaan, welk bewijs wordt in het strafproces gebruikt en mogen deze stukken wel worden gebruikt? Dit soort aspecten neemt een strafrecht advocaat allemaal mee.

Eenvoudige of gekwalificeerde diefstal

In het recht wordt onderscheid gemaakt tussen eenvoudige of gekwalificeerde diefstal. Bij eenvoudige diefstal wordt enkel een eigendom gestolen. Bij gekwalificeerde diefstal is sprake van strafverzwarende omstandigheden. Hier is bijvoorbeeld sprake van wanneer er een wapen is gebruikt. De straffen liggen hoger voor gekwalificeerde diefstalzaken.

Straf bij diefstalzaken

De straf die je krijgt opgelegd bij een diefstalzaak is op voorhand moeilijk te bepalen. Het is aan de rechter om dit te bepalen. De rechter houdt hierbij rekening met verschillende omstandigheden; is het een eenvoudige of gekwalificeerde diefstal, wat zijn de omstandigheden van de dader en slachtoffer en is er sprake herhaling.

Advocaat diefstal

Heb je een advocaat nodig voor een diefstalzaak? Wij brengen je graag in contact met een ervaren strafrecht advocaat bij jou in de buurt. Bel ons vrijblijvend op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).