Een burenruzie is erg vervelend. Je komt je buren dagelijks tegen en burenruzies kunnen nogal wat invloed hebben op je woongenot. Helaas komen burenruzies vaak voor. Heb jij een conflict met de buren? Probeer dit dan altijd eerst samen op te lossen. Komen jullie er samen niet uit, dan kun je een beroep doen op de wijkagent of misschien is er de mogelijkheid tot buurtbemiddeling. Lukt dit allemaal niet, dan kan je hulp van een advocaat of mediator inschakelen. Wij werken samen met advocaten en mediators die zijn gespecialiseerd in het burenrecht. Zij weten precies wat jouw rechten en plichten zijn en kunnen ervoor zorgen dat er een goede oplossing komt.

Ontstaan burenruzie

Een burenruzie ontstaat vaak met een kleine irritatie. De buren hebben een hond die vaak blaft, ze draaien de muziek te hard of veroorzaken rommel. Buren krijgen hier een discussie over en dit eindigt uiteindelijk in een ruzie. De emoties kunnen in dat soort situaties vaak hoog oplopen. Probeer een irritatie zo snel mogelijk uit te spreken en ga samen op zoek naar een oplossing. Hiermee voorkom je een eventuele burenruzie.

Tip:
Wil je de burenruzie oplossen? Probeer dan eerst met elkaar te praten. Het is voor jullie allebei belangrijk om prettig naast elkaar te kunnen wonen. Kijk of jullie een goede oplossing kunnen vinden, waar je allebei tevreden mee bent. Lukt dit niet, dan kan buurtbemiddeling misschien helpen.

Oplossen burenruzie

Probeer altijd eerst samen met je buren de ruzie op te lossen. Spreek met elkaar af om het rustig uit te praten. Leg je irritatie uit en vraag of ze dit begrijpen. Laat ook de buren hun verhaal doen. Zoek naar een oplossing waar jullie je allebei in kunnen vinden. Uiteindelijk is het voor beide partijen het prettigst wanneer je in goede harmonie naast elkaar kan wonen. Lukt het niet? In sommige gemeentes wordt buurtbemiddeling aangeboden. Een andere oplossing is om op zoek te gaan naar een mediator. Samen met de mediator zoeken jullie naar een gezamenlijke oplossing. Mocht dit niet werken kan je de hulp inschakelen van een advocaat die is gespecialiseerd in het burenrecht.

Hulp bij burenruzie

Een gespecialiseerde advocaat kan je bijstaan en adviseren in een eventuele procedure. Bel voor meer informatie onze juridische hulplijn op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten). Onze medewerkers nemen vrijblijvend de situatie met je door en adviseren welke vervolgstappen verstandig zijn. Indien nodig kunnen  wij je in contact brengen met een mediator of een advocaat bij jou in de buurt.