“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Echtscheiding

  • Regel je de scheiding via een mediator of toch een advocaat?
  • Wil jij weten wat in jouw geval verstandig is? Onze medewerkers geven je graag advies.
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Lees voor

Wanneer je gaat scheiden heb je een advocaat nodig. Een advocaat is namelijk de enige die het echtscheidingsconvenant kan indienen bij de rechter. Kies altijd een advocaat die gespecialiseerd is in het familierecht. Je kunt kiezen voor een gezamenlijke advocaat of ieder een eigen advocaat. De familierechtadvocaten van De Nationale Adviesbalie zijn allemaal ervaren en ondersteunen en begeleiden jou graag bij het scheidingsproces.

Gezamenlijke advocaat of niet?

Je kan kiezen voor een gezamenlijke advocaat of ieder een eigen advocaat. Het voordeel van een gezamenlijke advocaat is, dat het kosten scheelt. Het is wel belangrijk dat jullie nog redelijk met elkaar kunnen overleggen en in grote lijnen hetzelfde denken over de afwikkeling van de scheiding, want er moeten nogal wat afspraken gemaakt worden. Hoe hoog wordt de alimentatie? Wat voor omgangsregeling komt er? En wie mag er eigenlijk in de gezamenlijke woning blijven wonen. Is er geen goed overleg mogelijk, dan is het beter om ieder een eigen advocaat te nemen. Je bespreekt dan met je eigen advocaat jouw voorstel om de echtscheiding te regelen. Jouw ex-partner dit doet op zijn/haar beurt ook met zijn/haar advocaat. Vervolgens proberen jullie advocaten tot een overeenstemming te komen. Als dit niet lukt zullen zij in de rechtbank voor de belangen van hun eigen cliënt strijden.

Tip:
Kunnen jullie nog redelijk met elkaar overleggen en willen jullie in goed overleg uit elkaar? Dan kan mediation een goede optie zijn. Een mediator gaat samen met jullie om tafel en zorgt ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Een prettige manier om te scheiden en vooral geschikt als jullie kinderen hebben.

Wil je weten of mediation in jullie geval een goede keuze is? Leg je situatie dan vrijblijvend voor aan onze medewerkers. Aan de hand van jouw verhaal kunnen zij je precies vertellen wie jullie het beste kan helpen en of mediation inderdaad de juiste keuze is.

Mediator

Kunnen jullie goed overleggen en zijn er kinderen, dan kan het prettig zijn om in plaats van een advocaat een mediator in te schakelen. Een mediator gaat samen met jullie om tafel om in goed overleg tot duidelijke afspraken te komen. Het voordeel van mediation is dat jullie uiteindelijk een pakket afspraken maken waar jullie je allebei in kunnen vinden. Er zijn geen verliezers. Hierdoor houden mensen zich ook vaker aan de afspraken die gemaakt worden. Daarnaast is mediation vaak een stukje goedkoper. Let er wel op dat je de juiste mediator inschakelt. Iedereen mag zich namelijk mediator noemen. Hierdoor zit er veel kaf tussen het koren en zijn er veel mediators actief die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Heb je advies nodig in je zoektocht naar een mediator of twijfel je aan de keuze advocaat of mediator? Onze juridische medewerkers geven je gratis advies en kunnen je in contact brengen met een goede mediator bij jou in de buurt.

Juridische hulp bij echtscheiding

Onze juridische adviseurs luisteren graag naar jouw situatie. Zij zullen je vervolgens adviseren wat wijsheid is. Je kan ook zelf op onze site kijken welke advocaat bij jou in de buurt zit. Op de profielen kan je meer lezen over de advocatenkantoren met wie we samenwerken en de daarbij behorende advocaten. Wij werken alleen samen met kantoren die ervaren zijn en de over de juiste deskundigheid beschikken. Daarnaast kennen we de advocaten met wie wij samenwerken persoonlijk en kunnen hierdoor goed inschatten wie er het best bij jouw situatie zou passen.

Meer informatie