Heb je te maken met een conflict en komen jullie er samen niet uit? In dat geval is het slim om de hulp van een specialist in te schakelen. Hierbij kun je kiezen tussen het inschakelen van een advocaat of mediator. Maar wie kan jou nou het beste helpen?

Wanneer kan ik het beste een advocaat inschakelen?

Kunnen jullie niet meer met elkaar overleggen of staan jullie qua mening recht tegenover elkaar, dan is het slim om een advocaat in te schakelen. Schakel jij een advocaat in, dan zal deze advocaat jouw belangen behartigen. Hij/zij zal er dus alles aan doen om te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. Zo kan een advocaat namens jou een pittige brief schrijven, in overleg gaan met de advocaat van de tegenpartij of uiteindelijk naar de rechter stappen. Daarnaast kan een advocaat ook berekeningen maken. Hierbij kun je denken aan het maken van een alimentatieberekening, het berekenen van de transitievergoeding of het maken van een berekening van de verdeling in een echtscheiding.

Het inschakelen van een advocaat brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Daarom is het wel belangrijk om van te voren te bekijken of het kosten- batenplaatje interessant is. Om hier een inschatting van te maken kun je altijd even contact opnemen met onze juridische adviseurs. Zij kunnen inschatten of het voor jou zinvol kan zijn om actie te ondernemen en geven je gratis juridisch advies!

Wanneer kan ik het beste een mediator inschakelen?

Lukt het jullie samen niet om afspraken te maken, maar willen jullie wel graag samen tot een oplossing komen? In dat geval kan een mediator jullie wellicht helpen. Kies je voor het inschakelen van een mediator, dan gaan jullie samen met de mediator om tafel. De mediator begeleidt het gesprek, zet alle mogelijkheden op een rijtje en zorgt ervoor dat alle afspraken die jullie maken op papier komen te staan. Al met al een prettige manier om een conflict op te lossen, waarbij beide partijen een beetje water bij de wijn doen. Zo kom je tot een oplossing waar jullie je allebei in kunnen vinden.

Hoe vind ik een goede advocaat of mediator?

Het kan best lastig zijn om een goede advocaat of mediator te vinden. Het is belangrijk dat de specialist die jij kiest veel verstand van zaken heeft, maar daarnaast ook betaalbaar is. Ook is het fijn als de advocaat of mediator een beetje bij je past. Je moet wel een klik met iemand hebben.

Gelukkig hebben wij een groot netwerk van advocaten en mediators door heel Nederland. Wij kennen alle specialisten waar wij mee samenwerken persoonlijk. Hierdoor kunnen onze juridische medewerkers goed inschatten welke specialist het beste bij jou past. Daarnaast kunnen zij je ook advies geven als je nog niet precies weet of je nou een advocaat of mediator moet inschakelen. Neem voor gratis juridisch advies contact op via 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of laat je gegevens achter op ons contactformulier. Je wordt dan zo snel mogelijk even teruggebeld.