“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Erfrecht

  • Regel je nalatenschap goed. Dit voorkomt een hoop problemen.
  • Heb je vragen? Wij geven je graag vrijblijvend advies.
9,5
Klanten vertellen

1364 beoordelingen

Lees voor

Het erfrecht regelt wie de erfgenamen van een overledene zijn en wat de regels zijn met betrekking tot het erven van de nalatenschap. Is er geen testament, dan bepaalt het erfrecht wie de erfgenamen zijn en hoeveel zij erven. Het is aan de erfgenaam of de erfenis wordt aanvaard (eventueel beneficiair) of verworpen.  Je erft als erfgenaam ook alle schulden als deze er zijn. Wij adviseren daarom altijd om een erfenis beneficiair te aanvaarden. Zo kun je je beschermen tegen hoge schulden.

Mediator of advocaat erfrecht

Als er een dierbare is overleden moet er veel geregeld worden. Daarnaast is het een tijd vol emoties. Deze combinatie zorgt er helaas voor dat er bij de afwikkeling van de erfenis vaak conflicten ontstaan. Een vervelende situatie die vooral niet te lang moet duren. Krijg je te maken met een conflict, dan is het verstandig om op tijd hulp in te schakelen. Een mediator kan jullie hier wellicht bij helpen. Een mediator gaat samen met alle partijen om tafel om te proberen de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen. Op die manier kunnen jullie het conflict hopelijk oplossen. Als dit niet gaat kan je ook een advocaat inschakelen. De gang naar de rechter kan dan een oplossing bieden.

Conflicten erfenis

In een tijd van emotie kan je soms heftiger of anders reageren dan normaal. Helaas ontstaan er daardoor ook soms eerder conflicten. We zien vaak dat er verschillende type conflicten ontstaan. De meest voorkomende conflicten gaan over het verdelen van de erfenis, wantrouwen richting de executeur en erfenissen na een scheiding. Hebben jullie hulp nodig bij jullie conflict? Bel ons op vrijblijvend op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Meer informatie