“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Advocaat zoeken? Hoe doe je dat?

  • Hulp nodig bij het zoeken van een goede advocaat?
  • Wij weten precies wie jou het beste kan helpen!
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Lees voor

Zit je met een juridische kwestie en heb je hier hulp bij nodig, dan kan het slim zijn om een advocaat te zoeken. Een advocaat kan jouw helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen en zal jouw belangen behartigen. Maar hoe ga je nou te werk bij het zoeken naar een advocaat en hoe weet je nou welke advocaat jou het beste kan helpen?

Advocaat zoeken, maar op welk rechtsgebied?

Voor je een advocaat gaat zoeken is het belangrijk om vast te stellen om welk rechtsgebied het gaat. Iedere advocaat heeft zo zijn eigen specialisme. Zo heb je advocaten op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht en familierecht en zijn er zelfs advocaten die zich bezig houden met agrarisch of hippisch recht. 

Waar heeft jouw juridische probleem mee te maken? Heb jij een conflict met jouw werkgever, dan valt dit onder het arbeidsrecht en kan je een arbeidsrecht advocaat zoeken. Gaat het om een scheiding, dan kun je terecht bij een familierecht advocaat. Heb jij een discussie met het UWV over jouw uitkering, dan heb je het over sociaal zekerheidsrecht en ben je ondernemer, dan kan een advocaat ondernemingsrecht jou waarschijnlijk goed helpen. 

Twijfel je onder welk rechtsgebied jouw juridische probleem valt? Neem dan gerust contact op met onze juridische medewerkers voor gratis advies!

Pro deo advocaat?

Heb je het rechtsgebied eenmaal bepaald, dan is het belangrijk om eens te bekijken of je misschien in aanmerking komt voor een pro deo advocaat. Dit heet ook wel een advocaat op basis van een toevoeging. Je komt hiervoor in aanmerking als je een vrij laag inkomen hebt. In dat geval betaal jij zelf alleen een eigen bijdrage en betaalt de overheid de overige kosten. 

Bij het zoeken naar een advocaat is het belangrijk om te weten of jij in aanmerking komt voor zo’n subsidie van de overheid, want niet iedere advocaat pakt dit soort zaken op. Door alvast van te voren te bekijken of je een toevoeging kan krijgen, kan je veel gerichter op zoek. Dat scheelt je een hoop tijd en teleurstellingen. 

Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor een pro deo advocaat of ben jij op zoek naar een goede pro deo advocaat bij jou in de buurt? Onze juridische medewerkers helpen je hier graag bij. Zij geven je gratis advies waar je weer mee verder kan. Bel gerust op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of laat jouw gegevens achter op het contactformulier

Heb jij hulp nodig bij het zoeken naar een goede advocaat? Wij staan voor je klaar!

Of bel ons voor vragen op 088-6002811
gebruikelijke belkosten

Hoe vind je de juiste advocaat?

Heb je eenmaal het rechtsgebied bepaald en hebt gekeken of je in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, dan is het belangrijk om een advocaat te vinden die ervaring heeft in het soort zaak waar jij mee in je maag zit. Daarnaast is het ook prettig als je een beetje een klik hebt met de advocaat en dat hij/zij niet te duur is.

Het kan heel goed zijn om hierbij af te gaan op verhalen van anderen, maar sta er wel bij stil dat jouw situatie misschien anders is dan die van bijvoorbeeld de buurvrouw. Toch kan het zeker geen kwaad om eens bij deze en gene te informeren. Neem vervolgens contact op met de betreffende advocaat om jouw zaak eens door te spreken en te kijken of jullie een beetje op één lijn liggen.

Een goede advocaat zoeken die bij jou past, betaalbaar is en jouw zaak ook wil oppakken kan best lastig zijn. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. Jij vertelt ons wat er precies aan de hand is en waar jij hulp bij nodig hebt. Wij bekijken vervolgens welke advocaat bij jou in de buurt je hier het beste bij zou kunnen helpen en laten je ook vrijblijvend even bellen door de betreffende advocaat. Zo weet je zeker dat je goed zit. 

Neem voor hulp bij het advocaat zoeken gerust contact op met onze juridische medewerkers. Hun hulp is helemaal gratis en vrijblijvend!

Meer informatie