“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag

  • Ontslag heeft veel impact!
  • Schakel altijd juridische hulp in om te krijgen waar je recht op hebt!
9,5
Klanten vertellen

1271 beoordelingen

Lees voor

Als je ontslagen wordt breekt er een onzekere periode aan. Vind je weer een nieuwe baan? Ga je het financieel wel redden? En welke stappen moet je nemen om het goed af te ronden? Is het ontslag überhaupt wel terecht? Wij helpen je hier graag bij. Onze juridische adviseurs luisteren naar jouw situatie en vertellen je wat je het beste kunt doen. Wij controleren ook gratis jouw vaststellingsovereenkomst. Het is bij ontslag heel belangrijk om de juiste stappen te zetten, zodat je niet jouw recht op een WW-uitkering en dus een inkomen verliest. In sommige gevallen is het verstandig om een jurist of advocaat in te schakelen. Is dat in jouw geval ook zo of twijfel je daar over, dan kunnen onze adviseurs je daar ook bij helpen.

Eerste tips bij ontslag

  • Onderteken nooit zomaar iets! Dit kan je namelijk je uitkering kosten. Laat je goed informeren. Heb je onder druk al getekend? Je hebt als werknemer officieel twee weken bedenktijd na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst.
  • Probeer rustig te blijven. Je moet waarschijnlijk nog met je werkgever om tafel. Het helpt wanneer je nog goed met elkaar kunt communiceren.
  • Laat de werkgever altijd het eerste voorstel doen. Zelf mag je hier officieel geen initiatief voor nemen. Daarnaast kunnen we aan de hand van het voorstel van de werkgever goed zien waar de onderhandelingsmogelijkheden liggen. Dit voorstel, de vaststellingsovereenkomst, kun je door ons gratis laten controleren. Indien er mogelijkheden zijn doen we samen een tegenvoorstel richting de werkgever. We halen alles eruit wat erin zit!
  • Word je ontslagen zonder vaststellingsovereenkomst? Maak altijd schriftelijk bezwaar tegen het ontslag.
  • Stuurt je werkgever je naar huis? Maak altijd bezwaar en geef aan dat je aan beschikbaar blijft voor werk.
  • Zoek hulp! Het is belangrijk de juiste acties te ondernemen. Onze juridische adviseurs zijn vrijblijvend te bereiken op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).
Let op:
Laat je vaststellingsovereenkomst altijd controleren. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Wij controleren gratis jouw vaststellingsovereenkomst.

Ontslagreden

Je mag niet zomaar ontslagen worden. Als jouw werkgever je wil ontslaan moet hij hier een goede reden voor hebben. De werkgever is verplicht jou te laten weten wat de reden is van het ontslag. Vraag altijd of de werkgever deze reden op papier zet. De ontslagreden heeft ook gevolg voor de ontslagprocedure. Een ontslagprocedure bij het UWV kan alleen maar bij ontslag om bedrijfseconomische redenen of als iemand twee jaar of langer ziek is. Bij de overige ontslagredenen loopt de procedure via de kantonrechter of gaat het om ontslag op staande voet. In de meeste gevallen gaat het echter om ontslag met wederzijds goedvinden, waarbij je met een vaststellingsovereenkomst uit elkaar gaat. Dit is een onderlinge overeenkomst waarbij je ‘gezamenlijk’ kiest om met wederzijds goedvinden uit dienst te gaan. Gezamenlijk tussen aanhalingstekens, want in de meeste gevallen is het eigenlijk niet de keuze van de werknemer.

Tip:
Wij controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis en kijken of er meer uit te halen valt.
Brandbrief

Download hier onze voorbeeldbrief om bezwaar te maken tegen jouw ontslag!

Of bel ons voor vragen op 088-6002811
gebruikelijke belkosten

Transitievergoeding

Wanneer je als werknemer wordt ontslagen, dan heb je in principe recht op een transitievergoeding. Of je in aanmerking komt voor zo’n vergoeding hangt af van de manier waarop je ontslagen wordt. Bij ontslag op staande voet heb je hier geen recht op. Voor het berekenen van de hoogte van de transitievergoeding zijn regels opgesteld. De kantonrechter kan echter besluiten deze te verhogen of verlagen. Bijvoorbeeld als de werkgever ernstig verwijtbaar is aan het ontslag. Bij een vaststellingsovereenkomst ligt het iets anders. Dan zijn er namelijk geen regels over de transitievergoeding. Partijen mogen afspreken wat ze willen. Wel is het in dat geval gebruikelijk om minimaal de wettelijke transitievergoeding af te spreken. Laat deze vaststellingsovereenkomst altijd controleren. Wij doen dit vrijblijvend!! Maak gebruik van deze dienst en zorg dat je krijgt waar je recht op hebt!

Meer weten? Neem contact op met onze juridische specialisten op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in.

Meer informatie