“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Strafrecht

  • Word je beschuldigd van een misdrijf? Schakel dan altijd een strafrechtadvocaat in!
  • Het is belangrijk om de juiste hulp in te schakelen. Wij brengen je in contact met een goede strafrechtadvocaat bij jou in de buurt.
9,5
Klanten vertellen

1364 beoordelingen

Lees voor

Wanneer je een strafbaar feit hebt gepleegd kom je in aanraking met het strafrecht. Het strafrecht is ontstaan om de orde en veiligheid te handhaven. In de strafwet staan veel situaties omschreven die strafbaar zijn. Je hebt je als Nederlandse burger te houden aan deze wet. Als je dit niet doet is dat strafbaar. Welk strafbaar feit je ook hebt gepleegd, je hebt in Nederland altijd recht op een strafrecht advocaat die je bijstaat in jouw zaak.

Strafbare feiten

Wat is zoal strafbaar? We geven enkele voorbeelden:

  • Verkeersovertreding
  • Diefstal
  • Fraude
  • Drugsdelicten
  • Zedendelicten
  • Geweldsdelicten
Tip:
Wanneer je een van bovenstaande misdrijven hebt gepleegd of een ander strafbaar feit, is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Wij werken samen met ervaren strafrecht advocaten die jou graag verder helpen. Bel ons op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) voor gratis juridisch advies of laat een bericht achter via ons contactformulier.

Materiële en formele strafrecht

Het strafrecht kan je onderverdelen in het materiële strafrecht en het formele strafrecht. In het materiële strafrecht staat beschreven wat een strafbaar feit is. Welk gedrag mag je als burger niet vertonen en wat is strafbaar. In het formeel strafrecht staan de regels van het strafproces beschreven. Welke procedure moet worden gevolgd als iemand het materiële strafrecht heeft overtreden.

 

Nick heeft via een buitenlandse website een flinke lading illegaal vuurwerk gekocht. Een deel hiervan voor zijn eigen gebruik, maar daarnaast ook om door te verkopen aan zijn vrienden. In totaal heeft hij voor ruim 2000 euro aan vuurwerk gekocht. Na een paar weken wordt het bedrijf echter opgerold. De rechercheurs vinden een lijst met kopers. Hierop staat ook de naam van Nick. Het duurt niet lang voor de politie bij hem op de stoep staat. Het huis wordt doorzocht en er wordt inderdaad een flinke lading vuurwerk gevonden. Nick wordt meegenomen voor verhoor.

Het moment dat je wordt opgeroepen voor een verhoor bij de politie is ook het moment om juridische hulp in te schakelen. Een strafrechtadvocaat geeft je advies over de manier waarop je je het beste op kunt stellen in het verhoor. Is het slim om gewoon eerlijk te zijn en de waarheid te vertellen of kun je je beter beroepen op je zwijgrecht? Een strafrechtadvocaat spreekt dit allemaal met je door en helpt je verder als je in staat van beschuldiging wordt gesteld.

Zit jij in een vervelende situatie en heb je hier ondersteuning in nodig? Onze medewerkers zitten voor je klaar. Zij luisteren naar je verhaal, geven je advies en brengen je in contact met de juiste strafrechtadvocaat!

Meer informatie