Wanneer je een woning huurt betaal je vaak vooraf een waarborgsom. Zeg je de huur op of besluit de verhuurder om de huurovereenkomst te beëindigen, dan moet je deze waarborgsom terugkrijgen. Gebeurd dit niet dan kan je de verhuurder verzoeken dit terug te betalen?

Hoe krijg je de waarborgsom terug?

Stap 1: Verstuur een brief waarin je verzoekt de waarborgsom terug te betalen. Maak hiervoor gebruik van onze gratis voorbeeldbrief verzoek voor terugbetaling waarborgsom.
Stap 2: Krijg je geen reactie stuur dan een aangetekende aanmaning. Ook hiervoor kan je gebruik maken van onze gratis aanmaning voorbeeldbrief.
Stap 3 : Krijg je wederom geen reactie. Dan is het tijd om verdere actie te ondernemen. Geef de vordering uit handen aan een deurwaarder of incassobureau. Beweert de verhuurder dat er een goede reden is om de waarborgsom niet terug te betalen? Bel ons op dan 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) voor gratis juridisch advies of vul het contactformulier in.
Stap 4:  We bespreken jouw situatie en indien verstandig brengen wij je in contact met een jurist of advocaat. Zij bieden een gratis kennismakingsgesprek. Zo weet je wat zij voor je kunnen betekenen.

Download hier onze gratis voorbeeldbrief

Of bel ons voor vragen op 088-6002811
gebruikelijke belkosten

Reageert de verhuurder niet! Dan is het slim om een aanmaning te sturen. Wanneer dit ook niet werkt is het tijd om verdere hulp in te schakelen.

Download hieronder de aanmaning voorbeeldbrief en pas deze aan jouw eigen omstandigheden aan. Let op, verstuur de brief altijd aangetekend!

Download hier de voorbeeldbrief aanmaning terugbetaling waarborgsom

Of bel ons voor vragen op 088-6002811
gebruikelijke belkosten