Eén van de belangrijkste onderdelen bij het afhandelen van letselschade is het vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij. Dit kan soms behoorlijk lastig zijn. In sommige situaties werkt de tegenpartij goed mee en erkennen ze volledige aansprakelijkheid. Echter wordt in sommige situaties de aansprakelijkheid maar gedeeltelijk erkend of zelfs helemaal afgewezen. Lukt het jullie niet om hier uit te komen (met of zonder advocaten), dan zal de rechter uiteindelijk moeten bepalen in hoeverre de tegenpartij aansprakelijk gehouden kan worden. Hierbij geldt “wie eist, bewijst”. Het is dus aan jou en jouw advocaat om te bewijzen dat de tegenpartij inderdaad aansprakelijk is. Daarom is het van belang om een goede advocaat in de armen te nemen.

Bewijs

De oorzaak van de schade staat centraal bij het beoordelen van de aansprakelijkheid. Daarom is het belangrijk om heel goed en duidelijk in kaart te brengen wat er precies is gebeurd. Het zou bijvoorbeeld heel fijn zijn als er na een aanrijding direct foto’s worden gemaakt van de situatie. Maar vaak vergeet je dit soort bewijsmaterialen te verzamelen. Daardoor is het vaak zo dat er achteraf wordt vastgesteld wat er precies is voorgevallen. Hierbij kan de politie, of bij een bedrijfsongeval de arbeidsinspectie, een belangrijke rol spelen. Ook getuigenverklaringen kunnen hier goed bij helpen. Lukt het je uiteindelijk niet om voldoende bewijs te leveren van de schuld van de tegenpartij, dan wordt de zaak afgewezen. In dat geval zul je als slachtoffer de schade zelf moeten dragen.

Tip:
Heb je te maken met een ongeval? Bezoek dan direct een huisarts of specialist. Deze kan vaststellen dat jouw klachten en letsel de oorzaak zijn van een ongeval. Hou vervolgens ook vanaf dag één bij wat je klachten zijn en welke schade je ervaart.

Advocaat letselschade

Het verzamelen en presenteren van het bewijs is in een letselschade zaak dus doorslaggevend en belangrijk voor het vaststellen van de aansprakelijkheid. Een goede letselschade advocaat is hierin gespecialiseerd en weet precies hoe hij/zij dit het beste aan kan pakken. Wil je in contact komen met een goede advocaat op dit gebied? Onze medewerkers staan je graag te woord en bekijken welke advocaat er het beste bij jouw zaak zou passen. Je kunt ons bereiken op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of via ons contactformulier.