“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Huurrecht

  • Zowel huurders als verhuurders hebben veel rechten en plichten.
  • Een conflict over een huurwoning? Onze medewerkers helpen je hierbij.
9,5
Klanten vertellen

1364 beoordelingen

Lees voor

Het huurrecht regelt de verhoudingen tussen een verhuurder en de huurder. Hierbij kan je denken aan:

  • Rechten en plichten van de huurder
  • Rechten en plichten van de verhuurder
  • Huurprijsbescherming
  • Indexatie van de huur
  • Onderhoud
  • Regels met betrekking tot onderhuur
  • Ontruiming van de huurwoning

Advocaat huurrecht

Wanneer je een huurgeschil hebt is het verstandig een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in het huurrecht. Huurrecht advocaten kunnen zowel verhuurders als huurders bijstaan. Een advocaat kan je ook bijstaan bij het opstellen van een rechtsgeldig huurcontract of wanneer je in conflict bent met jouw verhuurder.

Let op:
Verhuur je een woning? Let dan goed op.
Huurders zijn goed beschermd. Je krijgt een huurder niet zomaar uit de woning!
Zorg voor een goed huurcontract en laat je goed informeren over jouw rechten en plichten.

Met name voor de verhuurder zijn er valkuilen binnen het huurrecht. De huurder heeft huurbescherming en een verhuurder moet een goede reden hebben om de huur op te zeggen. Zo zijn er voor de verschillende huurvormen ook verschillende voorwaarden met betrekking tot opzegging. Meer weten? Wij brengen je graag in contact met een deskundige huurrecht advocaat uit ons netwerk. Wil jij vrijblijvend door onze juridische adviseurs worden gebeld, laat dan je gegevens achter op het contactformulier. Natuurlijk mag je ons ook altijd zelf even bellen op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).

Huurcontract

Het is belangrijk dat een huurcontract aan de wet voldoet, maar ook aan jouw wensen. Daarbij hangt de inhoud van het huurcontract mede af van de situatie. Is er sprake van huur voor bepaalde of onbepaalde tijd, is er sprake van hospitahuur of spreken we van onderhuur. Het is belangrijk dat het huurcontract goed in elkaar zit. Schakel hier eventueel hulp bij in. Dit kan problemen in de toekomst voorkomen.

Rechten van de huurder

Een huurder heeft in Nederland huurbescherming. Dit betekent onder andere dat het huurcontract voor onbepaalde tijd is en niet zomaar kan worden opgezegd door de verhuurder. Uiteraard kunnen verhuurder en huurder na het afsluiten van een contract deze beëindigen. Maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Dit kan enkel met instemming van de huurder of via de rechter met een reden die in de wet genoemd staat. Er zijn situaties mogelijk waarbij er geen huurbescherming geldt en een huurcontract voor bepaalde tijd wel mogelijk is.

Meer informatie