“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Bestuursrecht

  • Wist je dat je bezwaar kunt maken tegen beslissingen van de overheid?
  • Onze gespecialiseerde advocaten helpen jou hierbij.
9,5
Klanten vertellen

1297 beoordelingen

Lees voor

In het bestuursrecht is de verhouding geregeld tussen burgers en overheid. Het beschrijft de regels waar de overheid zich aan moet houden. Vrijwel iedereen krijgt hier wel eens mee te maken. Dit komt doordat er veel verschillende soorten overheidsinstanties zijn en het bestuursrecht een groot gebied bestrijkt. Enkele voorbeelden zijn: bouwvergunningen, handhavingszaken, omgevingsrecht en subsidies. In het bestuursrecht is alles erop gericht om algemene belangen als individuele belangen te waarborgen. Krijg je problemen met de overheid? Weet dat je er nooit alleen voor staat. Wij werken samen met gespecialiseerde bestuursrecht advocaten. Zij kunnen jou adviseren en indien nodig  procederen. Bel ons op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).

Bezwaar maken

Een bestuursorgaan neemt soms besluiten die jou kunnen raken en waar je nadeel van ondervindt. Wanneer je het niet eens bent met een besluit van de overheid kan je in Nederland bezwaar maken. Dit doe je door middel van een bezwaarschrift. Als je bezwaar maakt moet je wel belanghebbende zijn bij het genomen besluit. Ook kan je de rechter vragen het besluit te toetsen. Let erop dat bezwaar en beroep altijd uiterlijk zes weken na het besluit ingediend moeten zijn. Een advocaat bestuursrecht kan je bijstaan. Ook kunnen zij een voorlopige voorziening vorderen in een kort geding.

Jeroen en Marjan hebben een koophuis. Het contact met de buren is niet zo goed. Nou willen de buren gaan verbouwen. Zij zijn van plan om een aanbouw te plaatsen. Deze aanbouw zal er voor zorgen dat Jeroen en Marjan minder licht in hun huis krijgen. Daarnaast wordt de uitbouw zo neergezet dat er een aantal ramen uitkijken op het huis van Jeroen en Marjan. Hier zijn zij niet blij mee. De buren hebben bij de gemeente al een vergunning aangevraagd en gekregen. Er moet een bezwaar worden ingediend, maar hoe kun je dat nou het beste aanpakken?

Bezwaar indienen

Het indienen van een bezwaar moet op tijd gebeuren. Namelijk binnen 6 weken na het verlenen van de vergunning. Daarnaast is het belangrijk om dit op de goede manier te doen. Je moet namelijk kunnen aantonen dat het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan, de Bouwverordening, het Bouwbesluit of de welstand. Best lastig dus. Het beste kun je hier dan ook een advocaat voor inschakelen. Die weet precies hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wil je in contact komen met een goede advocaat op het gebied van bestuursrecht? Neem dan contact op met onze medewerkers. Zij weten precies wie jou kan helpen.

Advocaat bestuursrecht

Een bestuursrechtadvocaat kan jou een inschatting geven van de kansen in een bezwaarschriftprocedure of beroepsprocedure. Het is niet verplicht een advocaat in te schakelen, maar wel zeer verstandig, vooral gezien het aantal formele valkuilen. Het is dan ook bijna onmogelijk om zelf met succes een bestuursrechtelijke procedure te voeren. Een advocaat kan jouw zaak toetsen, je adviseren en indien nodig een procedure opstellen. Door hun kennis en ervaring weten zij welke juridische argumenten aan te dragen. Ook kunnen zij een voorlopige voorziening regelen indien nodig. Wij brengen je graag in contact met een bestuursrecht advocaat bij jou in de buurt.

Meer informatie