“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Bestuursrecht

  • Onze advocaten maken bezwaar voor jou tegen beslissingen van de overheid.
  • Neem contact op voor hulp van een ervaren bestuursrecht advocaat.
9,5
Klanten vertellen

1433 beoordelingen

Lees voor

In het bestuursrecht is de verhouding geregeld tussen burgers en overheid. Het beschrijft de regels waar de overheid zich aan moet houden. Vrijwel iedereen krijgt hier wel eens mee te maken.

Wij helpen je graag indien je juridische hulp nodig hebt binnen het bestuursrecht. Of het nu gaat om advies, begeleiding of vertegenwoordiging, onze ervaren advocaten staan klaar om je bij te staan. Ze helpen je onder andere bij:

  • Bestemmingsplannen:
    Krijg je te maken met een bestemmingsplan dat invloed heeft op jouw vastgoed, bedrijfsvoering of ontwikkelingsplannen? Onze advocaten helpen jouw belangen te beschermen en de mogelijkheden te verkennen.
  • Omgevingsvergunningen:
    Heb je een omgevingsvergunning nodig voor een bouwproject, renovatie of andere aanpassingen? Onze bouwrecht advocaten bieden ondersteuning bij het aanvragen, onderhandelen of eventueel bezwaar maken tegen een vergunning.
  • Gebieds- en projectontwikkeling:
    Onze advocaten staan particulieren, ontwikkelaars en ondernemers bij in alle juridische aspecten van gebieds- en projectontwikkeling, van initiatief tot uitvoering.
  • Handhaving en toezicht:
    Word je geconfronteerd met een handhavingsverzoek of overheidsmaatregel? Onze advocaten beschermen jouw rechten en zorgen voor een passende oplossing.
  • Procedures bij de bestuursrechter:
    Onze advocaten zorgen voor een gedegen voorbereiding en vertegenwoordiging in de rechtszaal.

Bel ons direct op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) voor juridische hulp. Met onze juridische expertise en strategisch advies helpen wij je verder in het doolhof van het bestuursrecht.

Wat valt onder het bestuursrecht?

Bestuursrecht regelt de relatie tussen burgers, bedrijven en de overheid. Het beschrijft de regels waar de overheid zich aan moet houden. Dit rechtsgebied komt in beeld bij zaken zoals vergunningen, bestemmingsplannen, handhaving en toezicht, en geschillen met de overheid. Je kan hierbij denken aan situaties waarbij je een omgevingsvergunning nodig hebt, bezwaar wilt maken tegen een overheidsbesluit, of geconfronteerd wordt met handhavingsmaatregelen. 

 In het bestuursrecht is alles erop gericht om zowel algemene belangen als individuele belangen te waarborgen. Krijg je problemen met de overheid? Weet dat je er nooit alleen voor staat. Wij werken samen met gespecialiseerde bestuursrecht advocaten. Zij kunnen jou adviseren en indien nodig procederen. Bel ons op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).

Bezwaar maken

Een bestuursorgaan neemt soms besluiten die jou kunnen raken en waar je nadeel van ondervindt. Wanneer je het niet eens bent met een besluit van de overheid kan je in Nederland bezwaar maken. Dit doe je door middel van een bezwaarschrift. Als je bezwaar maakt moet je wel belanghebbende zijn bij het genomen besluit. Indien het bezwaar wordt afgewezen kan je de rechter vragen het besluit te toetsen. Dit noemen we in “beroep” gaan. Let erop dat bezwaar en beroep altijd uiterlijk zes weken na het besluit ingediend moeten zijn. Een advocaat bestuursrecht kan je bijstaan. De advocaat kan ook een voorlopige voorziening vorderen in een kort geding.

Voorbeeld uit de praktijk

Jeroen en Marjan hebben een koophuis. Het contact met de buren is niet zo goed. Nou willen de buren gaan verbouwen. Zij zijn van plan om een aanbouw te plaatsen. Deze aanbouw zal er voor zorgen dat Jeroen en Marjan minder licht in hun huis krijgen. Daarnaast wordt de uitbouw zo neergezet dat er een aantal ramen uitkijken op het huis van Jeroen en Marjan. Hier zijn zij niet blij mee. De buren hebben bij de gemeente al een vergunning aangevraagd en gekregen. Er moet een bezwaar worden ingediend, maar hoe kun je dat nou het beste aanpakken?

Bezwaar indienen

Het indienen van een bezwaar moet op tijd gebeuren. Namelijk binnen 6 weken na het verlenen van de vergunning. Daarnaast is het belangrijk om dit op de goede manier te doen. Je moet namelijk kunnen aantonen dat het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan, de Bouwverordening, het Bouwbesluit of de welstand. Best lastig dus. Het beste kun je hier dan ook een advocaat voor inschakelen. Die weet precies hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wil je in contact komen met een goede advocaat op het gebied van bestuursrecht? Neem dan contact op met onze medewerkers. Zij weten precies wie jou kan helpen.

Advocaat bestuursrecht

Een bestuursrechtadvocaat kan jou een inschatting geven van de kansen in een bezwaarschriftprocedure of beroepsprocedure. Het is niet verplicht een advocaat in te schakelen, maar wel zeer verstandig, vooral gezien het aantal formele valkuilen. Het is dan ook bijna onmogelijk om zelf met succes een bestuursrechtelijke procedure te voeren. Een advocaat kan jouw zaak toetsen, je adviseren en indien nodig een procedure opstellen. Door hun kennis en ervaring weten zij welke juridische argumenten aan te dragen. Ook kunnen zij een voorlopige voorziening regelen indien nodig. Wij brengen je graag in contact met een bestuursrecht advocaat bij jou in de buurt.

Meer informatie