“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Arbeidsrecht

  • Heb je te maken met ontslag? Zoek dan altijd hulp.
  • Neem gerust contact op voor gratis advies.
9,6
Klanten vertellen

1032 beoordelingen

Lees voor

Binnen het arbeidsrecht worden de verhoudingen tussen werknemer en werkgever geregeld. Zowel de werkgever als de werknemer krijgen in verschillende situaties met dit rechtsgebied te maken bijvoorbeeld bij conflicten, ontslag, arbeidsovereenkomsten en re-integratie. Het is belangrijk dat zowel werkgevers als werknemers zich goed laten informeren over de juridische rechten en plichten die zij hebben. Door goed te weten wat je rechten en plichten zijn kun je latere problemen te voorkomen. Onze juridische adviseurs helpen je graag verder.

Ontslag

Ontslag kan om verschillende redenen gegeven worden. De ontslagprocedure die gevolgd wordt is afhankelijk van de reden van het ontslag. Zo kun je denken aan ontslag op staande voet, ontslag met wederzijds goedvinden of bijvoorbeeld ontslag via de kantonrechter. Wanneer je als werkgever iemand wil ontslaan is het belangrijk dat je een ontslagdossier hebt opgebouwd. Je kan in Nederland niet zomaar iemand ontslaan. Een goede voorbereiding is daarbij erg belangrijk. Ben je juist degene die ontslagen wordt, dan kom je voor een onzekere tijd te staan. Laat je altijd bijstaan door een juridisch specialist. Verkeerde acties kunnen er bijvoorbeeld toe leiden dat je jouw recht op een WW-uitkering kwijtraakt. Een advocaat kan ervoor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt en dat alles netjes wordt afgewikkeld.

Tip:
Zet nooit zomaar je handtekening! Laat je altijd adviseren door één van onze juridische specialisten. Het gaat om jouw toekomst! Stel gerust al je vragen. Domme vragen bestaan niet.
Wij luisteren naar jouw verhaal en helpen je om hier zo goed mogelijk uit te komen.

Re-integratie

Als je door ziekte niet in staat bent om te werken ben je arbeidsongeschikt. Als je langdurig ziek blijft kom je in een re-integratietraject. Zowel de werkgever en werknemer zijn verplicht om samen te zorgen dat de werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Ieder heeft zo zijn plichten in dit traject maar ook zeker zijn rechten. Als de re-integratie vastloopt is het belangrijk om hulp in te schakelen.

Hulp

Zit jij met een vervelende situatie op je werk in je maag? Werkt de werkgever de re-integratie tegen, wordt jouw loon niet uitbetaald of heb je misschien een vaststellingsovereenkomst gehad? Schakel hulp in! Wij helpen je daar graag bij. Neem contact op met onze juridische adviseurs. Zij geven je vrijblijvend advies en kunnen je in contact brengen met een goede advocaat, mediator of jurist als dat nodig is. Je kunt ons bereiken op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of via het contactformulier.

Meer informatie