“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Loon vorderen

 • Betaalt de werkgever jouw loon niet op tijd?
 • Doorloop onderstaande stappen om je loon te krijgen.
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Lees voor

Betaalt jouw werkgever je loon niet op tijd of komt hij niet over de brug met de transitievergoeding waar je recht op hebt, dan kun je jouw loon vorderen. Onze advocaten kunnen je hierbij helpen. Zo krijg je toch waar je recht op hebt. 

Hulp nodig bij vorderen?

Heb jij direct juridische hulp nodig, dan kun je bij ons terecht. Onze juridische medewerkers brengen je in contact met de juiste jurist of advocaat bij jou in de buurt. Zij zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Waar helpt de advocaat je mee?

De advocaat zorgt dat jij krijgt waar je recht op hebt. Zo zorgt de advocaat dat je jouw loon krijgt en daarbovenop de eventuele wettelijke rente en verhoging. Onze advocaten kunnen een kort geding procedure starten. Wil je weten wat exact de mogelijkheden zijn? Bel ons dan op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in en we bellen je terug.

Wat als de werkgever jouw loon niet betaalt?

Krijg jij jouw loon niet, dan kan je twee dingen doen:

 1. Je neemt direct contact op met ons en wij zorgen dat je de juiste juridische hulp ontvangt.

   

 2. Je gaat eerst zelf aan de gang.
  1. Controleer en bel jouw werkgever
  2. Stuur een aangetekende brief
  3. Stuur een herinnering
  4. Neem alsnog contact op met ons zodat wij je kunnen helpen het loon te vorderen

1. Controleer en bel

Controleer of je jouw loon echt niet hebt ontvangen. Zo niet? Bel of mail dan met je werkgever en vraag hoe het komt dat jouw salaris nog niet op je rekening staat.

2. Stuur een aangetekende brief

Krijg je geen duidelijk antwoord van je werkgever stuur dan een aangetekende brief. In deze brief geef je aan dat je zo spoedig mogelijk jouw loon wilt ontvangen. Noem hierbij het bedrag en geef aan dat je jouw salaris graag binnen zeven dagen wilt ontvangen. Vind je het lastig om zelf een brief op te stellen? Download hieronder gratis een voorbeeldbrief.

Brandbrief

Download hier onze voorbeeld loonvorderingsbrief

Of bel ons voor vragen op 088-6002811
gebruikelijke belkosten

3. Stuur een herinnering

Krijg je hierop geen reactie en heb je nog steeds niets gestort gekregen? Stuur dan een herinnering. In deze herinnering kun je wat meer druk op de ketel zetten en aangeven dat je binnen drie dagen je loon wilt ontvangen. Geef ook aan dat je genoodzaakt bent om rechtsbijstand in te schakelen als er weer niet betaald wordt.

4. Laat het loon vorderen

Krijg je opnieuw geen reactie, neem dan contact op met onze juridische medewerkers. Zij brengen je graag in contact met een goede jurist of advocaat bij jou in de buurt die je hierbij kan helpen.

Wettelijke verhoging

Wist je dat je recht hebt op een wettelijke verhoging als jouw werkgever het loon niet op tijd betaalt. Je kunt dit zien als een soort van boete. De wettelijke verhoging is afhankelijk van het aantal dagen dat jouw werkgever te laat is. De eerste drie dagen heb je geen recht op verhoging. Van dag vier tot acht kun je een verhoging eisen van 5% van het bruto dagloon. Vanaf dag negen betaalt de werkgever nog eens 1% extra.

Meer informatie