Waarom doen we wat we doen?

In 2005 begon één van de grondleggers van de Nationale AdviesBalie met een site met informatie over verzekeringen. Dit om mensen die bijvoorbeeld samen een nieuw huis gingen kopen of juist uit elkaar gingen op weg te helpen met de juiste informatie. Al snel kwamen er steeds meer vragen binnen over scheiden en samenwonen. Er bleek veel behoefte te zijn aan begrijpelijke informatie over dit soort juridische onderwerpen. De informatie die op internet te vinden was, was vaak te ingewikkeld. Daarnaast moest je flink zoeken om het antwoord op je vraag te vinden.

Dit moest beter kunnen

We begonnen met het maken van de site www.echtscheiding-wijzer.nl. Hier konden en kunnen mensen alles lezen wat met scheiden te maken heeft. We probeerden de informatie zo begrijpelijk mogelijk te houden. Al snel bleek dat de behoefte hieraan groot was. De site werd meteen al flink bezocht en er kwamen steeds meer vragen bij ons binnen. Logisch ook. Even binnenstappen bij een advocaat om je vraag te stellen gaat veel mensen net even een stap te ver. Wat dat betreft is het stellen van je vraag aan één van onze medewerkers een stuk makkelijker.

Verdere hulp

Al snel bleek dat mensen toch vaak meer hulp nodig hadden. Om dit te kunnen bieden gingen wij op zoek naar advocaten, mediators en juristen om mee samen te werken. Wat bleek: er was een wederzijdse behoefte. De klant heeft behoefte aan goede juridische hulp en de advocaat is op zijn beurt weer op zoek naar klanten. Op basis hiervan hebben we in de loop der jaren een groot en stabiel netwerk opgebouwd van juridische specialisten over heel Nederland. Dit zijn onze partners, waar wij nauw contact mee hebben. De meeste van hen kennen wij persoonlijk, waardoor we goed weten wie je in jouw situatie het beste zou kunnen helpen. Daarnaast houden we in de gaten of de klanten tevreden zijn over hen. We houden elkaar scherp en zorgen we er zo voor dat jij zo goed mogelijk geholpen wordt. Deze specialisten zijn uiteindelijk ook degenen die ervoor zorgen dat wij kunnen bestaan. Wij zorgen ervoor dat hun kantoor op internet en via onze websites goed vindbaar is. Hier betalen zij ons voor. Hierdoor kunnen wij onze hulp gratis aanbieden. Voor jou wel zo fijn. Zo weet jij zeker dat je in contact komt met de juiste persoon en krijg je de beste hulp.

Bellen, chatten of appen

Toen de website Echtscheiding-wijzer.nl een succes bleek volgden al gauw andere websites over onderwerpen als : ontslag, alimentatie, erfrecht etc. Vandaag de dag kun je met vragen over alle juridische onderwerpen bij ons terecht. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor ons. Dit maakt ons werk erg afwisselend en daardoor ook erg leuk. Geen verhaal is hetzelfde en daardoor is het voor ons een uitdaging om iedere keer weer met een goede oplossing te komen. Daarnaast staat de ontwikkeling niet stil. Gaven we vroeger alleen telefonisch advies, sinds kort kun je ook met ons chatten of appen.