Heb je een vaststellingsovereenkomst (VSO) gekregen van jouw werkgever? Teken deze nooit direct. Laat deze  in alle gevallen controleren door een jurist. Wanneer de zaken juridisch niet goed zijn vastgelegd kan het zijn dat je jouw recht op een WW-uitkering kwijt raakt. Daarnaast kan het zijn dat je niet krijgt waar je recht op hebt. 

Vul direct ons contactformulier in en wij controleren jouw VSO gratis. Zo weet je zeker dat je pas je handtekening zet als alles goed staat! Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Verschillende manieren van ontslag

Er zijn verschillende manieren om een werknemer te ontslaan. Is er sprake van bedrijfseconomische redenen of is iemand twee jaar ziek, dan wordt er een ontslagvergunning aangevraagd bij het UWV. Is er sprake van disfunctioneren, dan kan een werkgever naar de kantonrechter om dit aan te tonen. Toch lukt het werkgevers en werknemers heel vaak om samen tot goede afspraken te komen over het ontslag. In dat geval spreek je van ontslag met wederzijds goedvinden. In dit geval behoudt je ook jouw recht op een WW-uitkering.

Vaststellingsovereenkomst bij ontslag

Is er geen goede (juridische) reden voor het ontslag? Dan is ontslag met wederzijds goedvinden de enige manier om uit elkaar te gaan. Om het arbeidscontract op deze manier te beëindigen moet er een beëindigingsovereenkomst oftewel vaststellingsovereenkomst (VSO) getekend worden. Een vaststellingsovereenkomst is een document waarin alle afspraken staan die jullie samen maken over het ontslag. Hierbij kun je denken aan afspraken over de opzegtermijn, het uitbetalen van resterende vakantiedagen en de transitievergoeding.

Let op:
Teken nooit meteen de vaststellingsovereenkomst, maar laat deze altijd controleren door een specialist. Als er iets niet goed is omschreven, kan dit ervoor zorgen dat je je recht op een uitkering kwijt raakt. Wij helpen je hier graag bij. Onze juristen controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis! Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt!

Onderhandelen

Zelf mag je, als het om ontslag gaat, nooit het initiatief nemen. Het eerste voorstel moet dus van de werkgever komen. Als je dit voorstel krijgt, teken dan nooit direct. In de meeste gevallen valt er behoorlijk te onderhandelen over bijvoorbeeld de hoogte van de transitievergoeding. Daarnaast is het belangrijk dat jouw VSO juridisch klopt. Is dit niet het geval, dan kan dit ervoor zorgen dat je geen WW-uitkering kunt krijgen. Het is om die reden belangrijk om het voorstel te laten nakijken door een jurist of advocaat. Deze specialist bekijkt of het document juridisch klopt en gaat samen met jou kijken of er meer uit te halen valt. Onze juristen kijken jouw VSO gratis voor je na! Maak hier altijd gebruik van! 

Gratis controle VSO

Wil je jouw voorstel na laten kijken of heb je hulp nodig bij de onderhandelingen? Leg jouw situatie vrijblijvend voor aan onze medewerkers. Onze juristen kijken jouw vaststellingsovereenkomst gratis voor jou na. Je kunt ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).