Binnen het personen- en familierecht worden zaken als het huwelijk, echtscheiding, alimentatie, overlijden, geboorte en andere familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen geregeld. In veel situaties is sprake van gemeenschappelijke belangen en komen er veel emoties bij kijken. Het is altijd belangrijk om de zaken daarom goed te regelen. Het heeft vaak niet enkel effect op jou, maar ook je kinderen, (ex) partner en overige familieleden.

Echtscheiding

Bij een echtscheiding komt er een einde aan een huwelijk. Een emotionele tijd waarin ook veel zaken geregeld moeten worden. Soms kunnen partners in goed overleg uit elkaar, maar soms ontstaat er ook een vechtscheiding. Soms is er een onderneming in het spel. Binnen een echtscheidingsprocedure zijn er veel aspecten waar je rekening mee dient te houden. Regel de zaken altijd goed, wanneer dit niet het geval is kunnen er vervelende consequenties aan zitten. Onze advocaten helpen jou graag verder in deze hectische tijd. Bel ons vrijblijvend voor meer informatie op 0900-2021222 (3 cent per minuut).

Alimentatie

In Nederland heb je te maken met partneralimentatie en kinderalimentatie. Het regelen van de alimentatie is binnen een echtscheiding vaak een moeilijk onderwerp. Vaak vindt degene die de alimentatie moet betalen dat hij/zij teveel betaalt. De ontvanger vindt op zijn/haar beurt weer dat er te weinig alimentatie betaalt wordt. Laat je altijd goed informeren over je rechten en plichten. In sommige gevallen is ook een herziening van de alimentatie mogelijk. Ook hier zijn wel voorwaarden aan gebonden. Vragen? Onze juridische adviseurs voorzien je van een eerste advies en kunnen je adviseren of vervolgstappen nodig zijn.

Conflict bij erfenis

Het overlijden van een dierbare brengt veel emoties met zich mee. Degene die achterblijven moeten zowel veel regelen als het verdriet verwerken. Een moeilijke tijd waarin je veel aan de mensen om je heen hebt. Helaas ontstaan er ook veel conflicten in deze periode. Bij het afwikkelen van de erfenis ontstaan vaak problemen. Er ontstaat bijvoorbeeld ruzie over de verdeling van de nalatenschap of de nabestaanden krijgen onenigheid met de executeur. Het is dan mogelijk om mediation te proberen of als het echt niet anders gaat kan je naar de rechter stappen onder begeleiding van een personen- en familierecht advocaat.