Binnen het arbeidsrecht worden de verhoudingen tussen werknemer en werkgever geregeld. Zowel de werkgever als de werknemer krijgen in verschillende situaties met dit rechtsgebied te maken bijvoorbeeld bij conflicten, ontslag, arbeidsovereenkomsten en re-integratie. Het is belangrijk dat zowel werkgevers als werknemers zich goed laten informeren over de juridische rechten en plichten die gelden. Het is belangrijk om de juiste acties uit te zetten om latere problemen te voorkomen. Onze juridische adviseurs helpen je graag verder.

Ontslag

Ontslag kan om verschillende redenen gegeven worden. De ontslagprocedure die gevolgd wordt is afhankelijk van de reden van het ontslag. Wanneer je als werkgever iemand wilt ontslaan is het belangrijk dat je een ontslagdossier hebt opgebouwd. Je kan in Nederland niet zomaar iemand ontslaan. Als werknemer kom je voor een onzeker tijd te staan. Laat je altijd bijstaan door een juridisch specialist. Verkeerde acties kunnen er bijvoorbeeld toe leiden dat je jouw recht op een WW-uitkering kwijtraakt.

Re-integratie

Indien je door ziekte niet in staat bent om te werken ben je arbeidsongeschikt. Indien je langdurig ziek blijft kom je in een re-integratietraject. Zowel de werkgever en werknemer zijn verplicht om samen te zorgen dat de werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Ieder heeft zo zijn plichten in dit traject maar ook zeker zijn rechten. Als de re-integratie vastloopt is het belangrijk om hulp in te schakelen.