Bij een tijdelijk contract moet de werkgever tijdig laten weten of dit wordt verlengd. De werkgever moet zich hierbij houden aan de zogenoemde aanzegtermijn. Je moet minimaal een maand van te voren schriftelijk horen of jouw contract verlengd wordt. Houdt de werkgever...
Lees meerHeb jij een tijdelijk contract, dan is de werkgever verplicht om op tijd te laten weten of dit wordt verlengd of niet. Om ervoor te zorgen dat dit niet op het laatste moment gebeurt, heeft de werkgever zich te houden aan de aanzegtermijn. Dit houdt in dat de werkgever minimaal een maand van te voren moet aangeven of jouw contract wel of niet verlengd wordt. Mocht jouw contract niet worden verlengd, dan geeft je dat in ieder geval de tijd om op zoek te gaan naar ander werk.
Niet mondeling
Eén van de regels is dat de werkgever schriftelijk laat weten of het contract wel of niet wordt verlengd. Dit mondeling meedelen in een gesprek is dus niet genoeg. De werkgever mag je dit per brief of mail laten weten.
Wat als de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn houdt?
Natuurlijk zullen er altijd werkgevers zijn die zich niet aan de aanzegtermijn houden en je bijvoorbeeld pas een dag van te voren laten weten wat de bedoeling is.
ma t/m vr 9.00 - 17.15
gebruikelijke belkosten
Op werkdagen bellen we jou binnen 60 minuten terug
Heb jij te maken met zo’n werkgever, dan kun je een extra maandsalaris van de werkgever eisen. De makkelijkste manier om dit te doen, is door een aangetekende brief te sturen, waarin je aangeeft dat de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn heeft gehouden en je een vergoeding eist. Wij zetten alvast een voorbeeldbrief voor het claimen van de aanzegvergoeding voor je op papier. Deze kun je aanpassen op jouw eigen situatie en naar de werkgever versturen.
Download hier onze voorbeeldbrief voor het claimen van de aanzegvergoeding!
En als hij niet betaalt?
Heb je de brief verstuurd, maar weigert de werkgever te betalen? In dat geval kun je het maandsalaris waar je recht op hebt, gaan vorderen. Hierbij kun je de hulp van een advocaat inschakelen. Ben jij op zoek naar een goede advocaat die je hierbij kan helpen, neem dan gerust even contact op met onze juridische medewerkers. Zij brengen je graag in contact met de juiste specialist.
Transitievergoeding
Wist je dat je ook recht hebt op een transitievergoeding als jouw contract niet wordt verlengd? Ook als hier problemen over ontstaan kun je voor advies bij ons terecht!
Meer informatie
Een werkgever kan ervoor kiezen je te schorsen of op non-actief te stellen. Dit kan alleen als er iets ernstigs aan de hand is. Word je geschorst of op non-actief gesteld, dan mag je voor een bepaalde periode niet komen werken. Wanneer kan je geschorst worden? Iemand...
Lees meerBinnen het arbeidsrecht worden de verhoudingen tussen werknemer en werkgever geregeld. Zowel de werkgever als de werknemer krijgen in verschillende situaties met dit rechtsgebied te maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij conflicten, ontslag, arbeidsovereenkomsten en...
Lees meerHeb je een 0-urencontract, dan heb je vaak weer met andere regels te maken. Je bent in dienst bij de werkgever en je hebt een arbeidsovereenkomst, maar in het eerste jaar heb je nog geen vast aantal uren. Een 0-urencontract zorgt ervoor dat je flexibel ingezet kan...
Lees meer