“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Aanzegtermijn

  • De werkgever moet op tijd laten weten of je contract wordt verlengd.
  • Doet hij dit niet, dan kun je een extra maandsalaris eisen.
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Lees voor

Heb jij een tijdelijk contract, dan is de werkgever verplicht om op tijd te laten weten of dit wordt verlengd of niet. Om ervoor te zorgen dat dit niet op het laatste moment gebeurt, heeft de werkgever zich te houden aan de aanzegtermijn. Dit houdt in dat de werkgever minimaal een maand van te voren moet aangeven of jouw contract wel of niet verlengd wordt. Mocht jouw contract niet worden verlengd, dan geeft je dat in ieder geval de tijd om op zoek te gaan naar ander werk.

Niet mondeling

Eén van de regels is dat de werkgever schriftelijk laat weten of het contract wel of niet wordt verlengd. Dit mondeling meedelen in een gesprek is dus niet genoeg. De werkgever mag je dit per brief of mail laten weten.

Wat als de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn houdt?

Natuurlijk zullen er altijd werkgevers zijn die zich niet aan de aanzegtermijn houden en je bijvoorbeeld pas een dag van te voren laten weten wat de bedoeling is.

Heb jij te maken met zo’n werkgever, dan kun je een extra maandsalaris van de werkgever eisen. De makkelijkste manier om dit te doen, is door een aangetekende brief te sturen, waarin je aangeeft dat de werkgever zich niet aan de aanzegtermijn heeft gehouden en je een vergoeding eist. Wij zetten alvast een voorbeeldbrief voor het claimen van de aanzegvergoeding voor je op papier. Deze kun je aanpassen op jouw eigen situatie en naar de werkgever versturen.

Brandbrief

Download hier onze voorbeeldbrief voor het claimen van de aanzegvergoeding!

Of bel ons voor vragen op 088-6002811
gebruikelijke belkosten

En als hij niet betaalt?

Heb je de brief verstuurd, maar weigert de werkgever te betalen? In dat geval kun je het maandsalaris waar je recht op hebt, gaan vorderen. Hierbij kun je de hulp van een advocaat inschakelen. Ben jij op zoek naar een goede advocaat die je hierbij kan helpen, neem dan gerust even contact op met onze juridische medewerkers. Zij brengen je graag in contact met de juiste specialist.

Transitievergoeding

Wist je dat je ook recht hebt op een transitievergoeding als jouw contract niet wordt verlengd? Ook als hier problemen over ontstaan kun je voor advies bij ons terecht!

Meer informatie