“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werknemer ontslaan die geen contact meer opneemt?

18 jun, 2018 | Gripopontslag
9,5
Klanten vertellen

1301 beoordelingen

Het zou je als werkgever gebeuren. Je hebt een werknemer die ineens, zonder iets te laten weten, niet meer op het werk verschijnt. Bellen, appen, mailen en schrijven heeft allemaal geen zin. Nergens wordt op gereageerd. De werkgever besluit bij de werknemer thuis langs te gaan, maar ook dat heeft geen effect. Als uiterste noodoplossing besloot de werkgever dan maar contact op te nemen met de moeder en de zus van de werknemer met het verzoek om aan hem te vragen te bellen. Niets werkte. Wat nu?

Rechter

Al met al een goede reden om tot ontslag over te gaan. Maar hoe ontsla je iemand met wie je geen contact mee kan krijgen? De veiligste weg is via de rechter. Deze zal zeker toestemming geven om tot ontslag over te gaan. De werknemer laat immers niet echt zien dat zijn baan hem iets kan schelen. Je loopt wel het risico dat er een transitievergoeding betaald moet worden.

Op staande voet

Een andere mogelijkheid is ontslag op staande voet. Het is belangrijk om de werknemer via een aangetekende brief te laten weten dat er sprake is van ontslag op staande voet. De werknemer heeft vervolgens nog twee maanden de tijd om bezwaar te maken tegen het ontslag. Maakt hij inderdaad bezwaar dan is het wellicht alsnog mogelijk om in goed overleg tot afspraken te komen. Zo niet, dan volgt er een procedure. De kans is echter groot dat hij ook op dit bericht niet reageert. In dat geval is het contract na twee maanden echt voorbij.