“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Een burn-out valt vaak samen met persoonlijke problemen. Werk en privé beïnvloeden elkaar, hoewel we ze graag gescheiden houden. In onze wereld draait alles om rechten: recht op salaris en een betrokken werkgever. Maar het is tijd voor verandering. Een focus op plichten kan meer betrokkenheid stimuleren en cohesie in de samenleving bevorderen.

Mentaliteit

De mentaliteit van onze samenleving is te gefocust op rechten, waardoor individuen ‘energetisch leeglopen’ en ‘stresstechnisch vollopen’. Het draait niet alleen om wat je wilt, maar vooral om wat je moet. Met een verandering van de mentaliteit van rechten naar een plichtsbesef zal er langzaam een verandering komen waarbij werkgevers meer verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het welzijn van hun werknemers, niet alleen op het werk, maar ook privé. Voor werknemers geldt dat zij zich meer bewust zijn voor de belangen van hun werkgever. Er ontstaat een betere samenwerking door begrip van het effect die ontstaat door deze nieuwe mentaliteit. En dat is voor iedereen winst!

Intervisie

Intervisie kan een sterke preventieve werking hebben op overbelaste werknemers. Het helpt bij professionele ontwikkeling en het verbeteren van de praktijk. Neem voor meer informatie contact op met Bob Parmentier, een advocaat die de plichtenmentaliteit serieus neemt.

Voor nadere informatie over de visie op de plichtenmentaliteit of vragen naar oplossingen op maat kunt u contact opnemen.

Bob Parmentier, advocaat te Haarlem