“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

De Nationale Adviesbalie fungeert als een kenniscentrum waar de consument terecht kan met vragen op juridisch gebied. Vragen waar vaak grote belangen mee gemoeid zijn en waar een vakbekwaam advocaat, jurist, mediator of financieel adviseur voor nodig is.

Wij hebben websites ontwikkeld rond bepaalde juridische thema’s en hierbij rekening gehouden met vier uitgangspunten:

  • begrijpelijk
  • objectief
  • informatief
  • volledig

Begrijpelijk

We willen een brug slaan tussen consument en specialist. Om dit voor elkaar te krijgen moet de informatie voor de consument te begrijpen zijn. Daarnaast moet
de consument op elk moment van de dag een eerste antwoord kunnen krijgen op zijn vragen. Alle teksten op de websites zijn zo begrijpelijk mogelijk geschreven.

Objectief

De Nationale Adviesbalie streeft naar openheid in de informatieverstrekking. Wij proberen onze websites toegankelijk en inhoudelijk zo juist mogelijk aan te
bieden. Onze doelstelling is een ‘eerstelijns’ ondersteuning te geven zonder enige verplichting voor de consument.

Informatief

Wij voorzien onze websites van zoveel mogelijk informatie. De informatie wordt continu geactualiseerd en indien nodig uitgebreid. Indien de consumenten het antwoord niet kunnen vinden op onze website kunnen ze contact opnemen met de specialisten van het Cliënt Contact Center. Onze juridische medewerkers behandelen telefonisch de vragen van de consumenten. Zij adviseren en bekijken of er vervolgstappen nodig zijn. Indien nodig verwijzen zij door naar een juridische specialist uit de regio, die persoonlijke en adequate ondersteuning kan bieden. Consumenten kunnen via alle sites ook rechtstreeks contact opnemen met een advocaat uit de buurt.

Volledig

De informatie op onze thematische websites is samengesteld door een netwerk van vakbekwame juridische en financiële deskundigen en staat de consument gratis tot zijn beschikking. Wij willen de consument een volledige service aanbieden. Indien het nodig is om in contact te komen met een specialist dan bieden wij dit aan. Specialisten kunnen gebruik maken van de NAB als serviceprovider. Indien je als juridisch specialist een abonnement afsluit bij de NAB kun je gebruik maken van onze aangeboden diensten en advertentieruimtes. De specialisten verkrijgen tevens informatie-aanvragen van de consumenten in hun regio. Uit de aanvraag kan de consument een vrijblijvende reactie verwachten.