“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Overheidsaansprakelijkheid

  • Heb jij problemen met de overheid?
  • Wij helpen je graag om hen aansprakelijk te stellen!
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Beslissingen of handelingen van de overheid kunnen schade veroorzaken. Hierbij kun je denken aan onrechtmatig handelen, zoals het onterecht weigeren van een vergunning of het verstrekken van onjuiste informatie door een overheidsfunctionaris.  Het kan ook gaan om het oplopen van schade door de wijziging van een bestemmingsplan, waardoor bijvoorbeeld een woning minder waard wordt. In dit soort gevallen kan de overheid aansprakelijk gesteld worden.

Onrechtmatig besluit

Bij aansprakelijkheid door een onrechtmatig besluit is het belangrijk om op tijd actie te ondernemen. Na het besluit heb je hier zes weken de tijd voor. Reageer je niet op tijd, dan is je kans verkeken. Gelukkig kan er vaak pro-forma bezwaar gemaakt worden. Dit houdt in dat er een brief wordt gestuurd, waarin summier staat dat er bezwaar wordt gemaakt. Op een later moment kunnen de redenen en de onderbouwing van het bezwaar worden ingestuurd. Zo heb je in ieder geval de termijn gehaald.

Juridische hulp

Het aansprakelijk stellen van de overheid is niet gemakkelijk. Het valt eigenlijk tussen bestuursrecht en civiel recht in. Deze overlapping maakt het vrij complex. Gelukkig hebben wij meerdere advocaten in ons netwerk die zowel gespecialiseerd zijn in bestuursrecht als in civiel recht. Wij brengen je hier graag mee in contact.