“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vroegpensioen moet mogelijk worden voor zware beroepen

18 jan, 2018
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

De politievakbonden pleiten voor een aanpassing van de AOW. Het mogelijk worden om vroegpensioen mogelijk te maken voor zware beroepen, zoals politieagent en verpleegkundige. De politievakbonden proberen via een burgerinitiatief hun voorstel op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Handtekeningen

Om dit voor elkaar te krijgen hebben de bonden nog enkele duizenden handtekeningen nodig. Als dat lukt, dan lijkt het burgerinitiatief er daadwerkelijk te komen. ” Mensen met zware beroepen werken langer, worden in slechtere gezondheid ouder, sterven eerder en zien minder terug van hun AOW-premie”, zo zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. ” Hoe eerlijk is het om deze mensen door te laten werken, tot het werk alles van hen heeft gevraagd. Hun gezondheid is dan soms zo broos dat zij niet meer van hun welverdiende pensioen kunnen genieten”.

Wat is een zwaar beroep?

De discussie over een vroegpensioen voor zware beroepen loopt al langer en is door de politiek geparkeerd. Dit vooral omdat het heel lastig zou zijn om te bepalen wat nou precies een zwaar beroep is. Volgens de vakbonden hoeft de AOW maar op vier punten aangepast te worden om aparte regelingen mogelijk te maken. Zo zou de AOW-leeftijd flexibel moeten worden gemaakt en kan het maximale aantal verlofuren dat werknemers kunnen opsparen worden uitgebreid. Daarnaast willen de bonden het extra hoge belastingtarief afschaffen dat werkgever betalen als hun medewerkers gebruik maken van de vroegpensioen regeling.

Wil je de petitie tekenen? Dan kun je terecht op www.politiepensioen.nl.