“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Verhaal uit de praktijk: sommatie helpt bij problemen met stoffeerder

9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Enige tijd geleden spraken wij een dame die een bank aan een stoffeerder had meegegeven om deze opnieuw te laten bekleden. Bij het terugbrengen van de bank ging het mis. De stoffeerder was niet voorzichtig genoeg en er ontstond schade aan de mooie, net opnieuw gestoffeerde bank. De stoffeerder nam de bank weer mee terug om deze schade te herstellen. Helaas ging dit niet zonder problemen en was er uiteindelijk een sommatie nodig.

Radiostilte

Lange tijd hoorde mevrouw niets meer. Toen zij eenmaal contact kreeg, gaf de stoffeerder aan niet te weten wanneer de bank klaar zou zijn en deelde hij haar ook en passant even mee dat zij zelf maar voor vervoer terug moest zorgen. Hierna bleef het stil. Alle pogingen van mevrouw om de stoffeerder te pakken te krijgen liepen op niets uit. Telefoontjes werden niet beantwoord en ook op mails kwam geen reactie. Zij was ondertussen aardig radeloos geworden en nam contact met ons op voor juridisch advies.

Sommatie

Wij brachten de dame in contact met één van de bij ons aangesloten juristen de heer Terrahe uit Apeldoorn. Hij kwam al snel tot de conclusie dat deze mevrouw ondertussen eigenlijk alles had gedaan wat zij had kunnen doen. Het was hem direct duidelijk wat er te doen stond: een sommatie aan de stoffeerder om de bank te herstellen en terug te brengen. Na het versturen van de sommatie duurde het niet lang voor de stoffeerder contact op nam. De bank bleek al te zijn hersteld en stond klaar om teruggebracht te worden. Nog geen week later was de bank goed en wel terug en werd het dossier gesloten.

Officiële brief helpt!

Helaas blijkt een ‘officiële’ brief soms nodig om de wederpartij in beweging te krijgen. Gelukkig kan dit vaak verdere stappen voorkomen. Dit scheelt een hoop tijd, geld en energie. De hiermee gepaard gaande kosten zouden op de stoffeerder kunnen worden verhaald, maar de klant koos (begrijpelijk) voor rust en was tevreden over het resultaat.

Juridische vraag?

Zit jij zelf met een juridische vraag? Stel hem gerust aan onze juridische medewerkers. Zij helpen je graag en geven je gratis advies waar je mee verder kan! Je kan ons bereiken op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of een berichtje achterlaten via ons contactformulier.