“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ook rechtbanken dicht door corona

16 mrt, 2020
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Het coronavirus legt het hele leven in Nederland lam. Ook de rechtspraak moet er aan geloven. Vanaf dinsdag 17 maart zijn alle rechtbanken gesloten tenminste tot 6 april. Alleen urgente zaken worden behandeld. Dit om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Urgente zaken

Komen de rechten van verdachten of rechtszoekenden in het geding en kan een rechterlijke beslissing niet langer wachten, dan wordt de zaak wel behandeld. Je spreekt dan van een urgente zaak. Het gaat dan bijvoorbeeld over zaken waarbij besloten moet worden of een verdachte in hechtenis moet blijven, faillissementen, uithuisplaatsingen, ondertoezichtstellingen en zittingen ver verplichte zorg.

Geen publiek

Woordvoerder Freek Vlemmix van de Rechtspraak geeft aan dat iedereen zijn best doet om zoveel mogelijk uitspraken te laten doorgaan. Dit gebeurt dan wel onder bijzondere omstandigheden. Zo mag er geen publiek aanwezig zijn en mag er maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Om dit voor elkaar te krijgen wordt gebruik gemaakt van telefonisch contact of contact via een videoverbinding. Bij belangrijke zaken wordt bekeken of het mogelijk is om de uitspraak via een livestream uit te zenden. Zo kan de uitspraak tegen de tramschutter vrijdag gewoon doorgaan en wordt ook de zaak van Thijs H. vandaag gewoon behandeld.

Advocaten

De meeste advocaten hebben ondertussen de nodige maatregelen genomen, zodat zij hun cliënten gewoon kunnen helpen. Zij werken met videoverbindingen of hebben contact via telefoon, app of mail. Op die manier zorgen zij ervoor dat het werk gewoon door kan gaan.

Juridische hulp

Ook onze juridische medewerkers zijn gewoon bereikbaar om je te helpen. Leg jouw juridische kwestie aan hen voor en zij kunnen je vertellen wat de juiste juridische vervolgstappen zijn en wie je daar het beste bij kan helpen. Je kunt ons bellen op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) of een bericht achterlaten op het contactformulier.