“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meer geld voor gefinancierde rechtsbijstand

08 sep, 2021
9,5
Klanten vertellen

1297 beoordelingen

Na jaren van getouwtrek en verschillende acties trekt het kabinet komende Prinsjesdag dan toch eindelijk 154 miljoen uit om het systeem van gefinancierde rechtsbijstand te verbeteren.

Beloning sociaal advocaat

De beloning van sociaal advocaten is al jaren een discussiepunt. Doordat de beloning voor het doen van zaken op basis van een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand) behoorlijk karig was, besloten veel advocaten dit soort zaken niet meer op te pakken. Hierdoor werd het voor rechtzoekenden steeds lastiger om een advocaat van onvermogen te vinden. Er ontstond een ware leegloop van de sociale advocatuur met alle gevolgen van dien. Deze investering van het kabinet maakt hier hopelijk een einde aan.

Redelijke beloning

Doordat het kabinet geld heeft vrijgemaakt voor de gefinancierde rechtsbijstand krijgen advocaten straks weer een redelijke beloning voor hun werk. Op dit moment staat deze beloning niet in verhouding met het aantal gewerkte uren. Hoe het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand er straks precies uit zal gaan zien is nog niet duidelijk.