“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meer burenruzies tijdens corona

28 mei, 2020
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

De coronacrisis is de oorzaak voor meer burenruzies. Jullie, maar ook je buren, brengenmeer tijd door thuis. Ook de kinderen in de buurt zijn meer thuis. Dit kan spanningen opleveren tussen buren. De buurman besluit nu hij overdag thuis is dat schilderij op te hangen, helaas zit jij net in een vergadering. De kinderen van de buren spelen verstoppertje in de tuin, terwijl jij net een moeilijk offerte moet maken. Irritatie ligt op de loer!

De druppel

Veel buren ervaren meer onenigheid de afgelopen tijd. Echter zijn het vaak de druppels die de emmer doen overlopen. Voor de coronacrisis zat in veel gevallen het contact al niet helemaal lekker. Echter werd er meer getolereerd. De meeste mensen zijn nu veel meer thuis. Irritaties die er al waren worden vergroot en er ontstaan vaak nieuwe “problemen”. Ook hebben veel mensen meer spanningen door alle onzekerheden die deze periode met zich meebrengt. Bestaande of nieuwe irritaties met de buren helpen dan niet mee.

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddelaars zien ook meer hulpaanvragen binnenkomen dan normaal. Het aantal aanvragen verschilt wel per gemeente. De buurtbemiddelaar gaat in gesprek met beide buren en vaak ook met de buren samen. Door samen in gesprek te gaan snap je elkaar soms beter. En wanneer er meer begrip is, kan je vaak meer van elkaar hebben. In sommige gevallen helpt buurtbemiddeling niet en is er hulp nodig van een specialist.

Goede buur belangrijk

Een goede band met je buren is door de coronacrisis nog belangrijker geworden. Niet alleen werken veel mensen nu thuis en zijn de kinderen meer thuis. De verwachting is dat ook aankomende zomer meer mensen thuis blijven. Het gevolg is dat je met z’n allen meer buiten zit en meer van elkaar meekrijgt. Laat eventuele problemen daarom niet oplopen. Probeer dit samen op te lossen, want het ziet ernaar uit dat je de komende maanden alleen maarmeer van elkaar meekrijgt.

Hulp nodig met buren

Heb jij problemen met jouw buren? Probeer eerst altijd samen in gesprek te gaan. Doe dit niet als de emoties hoog zitten. Wacht even tot de ergste boosheid weg is en ga dan rustug het gesprek aan. Kom je er niet uit dan kan de buurtbemiddeling jullie wellicht helpen. Wanneer dit ook niet werkt kan je bij ons aankloppen. Wij kunnen je in contact brengen met een burenrecht specialist.