“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Advocaten hebben vaak te maken met stress. Zij zitten dan ook in een risicogroep als het gaat om uitvallen wegens stress, burn-out klachten, depressies of verslaving. De Orde van Advocaten (NOvA) wil de advocaten helpen om hier op een goede manier mee om te gaan en roepen een speciale hulplijn voor advocaten in het leven: het Team Vertrouwenspersonen.

Hulp vragen

“Je hoeft maar een krant of magazine open te slaan om te lezen over het toenemende aantal stress- en burn-out klachten waarmee werkenden in Nederland kampen. De advocatuur vormt daarop geen uitzondering en is misschien zelfs wel een risicogroep. Mensen vinden het lastig om bij dit soort klachten hulp te vragen. Daarom is het waardevol en belangrijk dat er binnen de advocatuur nu een Team Vertrouwenspersonen is. Een mooi voorbeeld van collegialiteit en betrokkenheid onder advocaten”, zo zegt Johan Rijlaarsdam van de NOvA.

Hulplijn

Bij de hulplijn zitten veertien (oud-) advocaten met de nodige ervaring. Zij zetten zich vrijwillig in voor beroepsgenoten met problemen. Om dit goed te kunnen doen hebben zijn een speciale training gevolgd. Hierdoor kunnen zij in alle vertrouwelijkheid en onbevooroordeeld een luisterend oor bieden. Ook kunnen zij de betreffende advocaat advies geven en eventueel doorverwijzen naar de juiste hulpverleners.

Het Team Vertrouwenspersonen is op werkdagen bereikbaar van 12.00 tot 14.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur op 085-0640182