“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Hogere uurtarieven in Randstad

29 okt, 2018
9,5
Klanten vertellen

1297 beoordelingen

Woon je in de Randstad en heb je een advocaat nodig? Dan betaal je 12,5 procent meer dan bij regiokantoren. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde Benchmark Advocatuur 2018. Hiervoor werden 182 kleine en middelgrote kantoren onder de loep genomen. Kies je voor een kantoor met een specialisme dan betaal je 11 procent meer dan bij een fullservicekantoor.

Randstad

42,3 procent van de kantoren die meedeed aan het onderzoek kwam uit de Randstad. Het gemiddelde uurtarief van een kantoor in de Randstad ligt op 226 euro. Voor regiokantoren ligt dit tarief op 201 euro per uur. Heb je een strafrechtadvocaat nodig, dan ben je het goedkoopste uit (194 euro per uur). Heb je iemand nodig op het gebied van insolventierecht, dan betaal je het hoogste gemiddelde uurtarief van 248 euro per uur.

Declarabele uren

Het aantal gewenste declarabele uren van zes uren per dag wordt over het algemeen lang niet gehaald. Zo komen Randstadkantoren gemiddeld uit op 5,2 uren per dag en regiokantoren op 5,3 uur per dag. Advocaten in het insolventierecht halen het hoogste declarabele uren per dag. Namelijk 5,7. Advocaten in het personen- en familierecht en het vastgoed/huurrecht schrijven met 4,8 uur het minste aantal uren per dag. Zij zijn vaak wat voorzichtiger met het schrijven van uren.

Winst

Over hun winstperspectieven zijn de meeste advocaten optimistisch. Ongeveer vier op de vijf kantoren geeft aan dat zij verwachten dat de omzet en winst het komende jaar zullen stijgen.