“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Geen vervolging voor verspreiden naaktfoto’s

24 okt, 2017
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Drie meisjes uit Twente werden ervan beschuldigd naaktfoto’s te hebben verspreid van een 15-jarige jongen uit Enschede. De jongen pleegde na het verspreiden van de foto’s zelfmoord. De meisjes worden niet vervolgd.

Sexting

De jongen maakte zelf de foto en stuurde deze naar een van de meisjes, die hij kende van school. Samen met de twee andere meisjes besloot zij de foto verder te verspreiden. Dit heet sexting.

Voorwaardelijk

De meisjes kregen van het Openbaar Ministerie een voorwaardelijk sepot van twee jaar opgelegd. Dit betekent dat zij zich de komende twee jaar aan bepaalde voorwaarden moeten houden. Doen zij dit niet, dan kunnen zij alsnog worden vervolgd. Om welke voorwaarden het gaat is niet bekend.

Familie

De familie van het slachtoffer vindt het besluit van het OM onbegrijpelijk. “Het komt er voor ons gevoel op neer dat ze zeggen: Ach het zijn maar kinderen en klaar is Kees. Maar onze familie is kapot”, aldus een oom van de familie. De familie gaat dan ook in beroep tegen de uitspraak en wil dat de meisjes alsnog worden vervolgd.