“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Bonus na verscheuren boete

07 dec, 2021
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Voor een autobestuurder begon het allemaal in Roermond. Hij parkeerde zijn auto waar dit niet was toegestaan en zijn auto werd weggesleept. Natuurlijk was het voor hem even schrikken toen hij terug kwam en zijn auto was verdwenen. Hij baalde flink, want in zo’n geval wordt er een boete van 245 euro opgelegd. Toch liep dit alles voor meneer erg goed af en kreeg hij uiteindelijk zelfs geld toe.

Autobestuurder gaat in bezwaar

De man liet het er niet bij zitten en besloot in bezwaar te gaan. Hij stuurde een bezwaarschrift naar de gemeente, waarna de zaak op de reguliere wijze werd opgepakt. Op 29 september vond er een hoorzitting plaats van de commissie bezwaarschriften en ongeveer twee weken later is daar het oordeel: het bezwaar werd ongegrond verklaard. Weg is je 245 euro en je kan er niets meer aan doen… of toch wel?

Geen gehoor meer

Na dit oordeel moet het college van burgemeester en wethouders een officieel besluit nemen over wat er met het oordeel gebeuren moet. Hier ging het helaas even mis bij de gemeente. Er gingen vele weken overheen en de meneer hoorde niets meer. Hij besloot een ingebrekestelling te sturen naar de gemeente, maar ook hierop kwam geen reactie. Meneer deed er alles aan om in contact te komen met de gemeente, maar het lukte hem niet. Inmiddels zijn er al meerdere maanden verstreken, maar geen enkele reactie.

Termijn verstreken

De gemeente Roermond had een maximale termijn van 42 dagen om te reageren, maar deze heeft zij ver overschreden. Dit kwam ten goede van de meneer. Hij krijgt zijn 245 euro terug en nog eens 1442 euro omdat de gemeente te laat heeft gereageerd. De meneer vond namelijk dat hij emotionele en financiële schade heeft gelopen.

Hoe dit nou uiteindelijk heeft kunnen ontstaan? De gemeente geeft aan dat het te maken heeft met ziekte van een ambtenaar in de coronatijd. De gemeente is er mee bezig om dit soort gebeurtenissen in de toekomst niet meer voor te laten komen.