“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Bezuinigingen op advocatuur terugdraaien

29 jan, 2018
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Door de bezuinigingen op de advocatuur kunnen mensen hun recht niet meer halen en dreigen zij vervreemd te raken van de rechtsstaat. Daarom moeten de bezuinigingen worden teruggedraaid. Dit is de mening van Ybo Buruma, raadsheer in de Hoge Raad.

Recht minder toegankelijk

De bezuinigingen op de advocatuur zorgen ervoor dat het recht minder toegankelijk wordt voor de gewone man, omdat zij de hoge kosten niet meer kunnen betalen. Hetzelfde geldt voor kleine ondernemers. Ook voor hen is het bijna onmogelijk geworden om hun recht te halen. “Het is echt erg als een deel van de bevolking van Nederland geen gebruik kan maken van een advocaat. Sterker nog, als mensen makkelijker naar een advocaat kunnen, kan er onderling ook meer worden opgelost”, zo zegt Buruma.

Rechtsstaat

Volgens de meeste Nederlanders gaat het goed met onze rechtsstaat. Maar mensen met een lager inkomen hebben minder vertrouwen. Dit terwijl ook deze mensen gehoord willen worden. Het is belangrijk om dit vertrouwen terug te krijgen. De enige manier om dit te doen is door het recht weer toegankelijker te maken.