“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Advocaat laat cliënte in de steek

04 sep, 2018
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Het zal je gebeuren. Je zit midden in een echtscheidingszaak en halverwege laat je advocaat je vallen als een baksteen.

Griffierecht

Het gebeurde een vrouw in Rotterdam. Zij had een advocaat in de arm genomen om haar belangen te behartigen, maar de advocaat maakte er een potje van. Zo betaalde hij het griffierecht te laat, waardoor het hoger beroep dat de vrouw wilde aanspannen niet door kon gaan. Ook weigerde hij een kort geding tegen de ex-man te beginnen om de alimentatie te regelen.

Geen reactie

De betreffende advocaat reageerde nergens op en raakte daarnaast ook nog eens een belangrijk dossier kwijt. Ook op klachten van mevrouw werd niet gereageerd en zelfs de deken werd genegeerd. Ook bij een zitting van de Raad van Discipline kwam hij niet opdagen. Voor de tuchtraad was het duidelijk dat de advocaat de cliënte ernstig benadeeld heeft. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid niet genomen en is erg onzorgvuldig geweest.

Schrapping

De tuchtraad veroordeelt de advocaat voor een boete van 2000 euro. Daarnaast mag hij de kosten a 1000 euro betalen en moet hij de eigen bijdrage van de vrouw terugbetalen. Ook vindt de raad schrapping van het tableau op zijn plaats.