“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Advocaat geschorst na ruzie met vrouw en minnares

30 okt, 2018
9,5
Klanten vertellen

1297 beoordelingen

Een advocaat uit Brabant is onlangs door de Raad van Discipline in Den Bosch voor twaalf weken voorwaardelijk geschorst. Dit vanwege ‘voortdurende en hinderlijke gedragingen’ tegenover zijn vrouw, zijn minnares, haar moeder en zus.

Opgepakt

De man werd tussen april en juni 2018 meerdere keren opgepakt door de politie, waarna de zus van zijn minnares aangifte doet wegens bedreiging, mishandeling en vernieling. Daarnaast blijkt de man afluisterapparatuur in bezit te hebben en wordt hij twee keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs. Ook begeeft hij zich volgens meerdere mensen ‘op hinderlijke wijze in de omgeving van de woning’ van zijn minnares.

Onwaardig

De advocaat geeft toe dat hij zich gedurende twee maanden schuldig heeft gemaakt aan gedrag dat een advocaat onwaardig is. Hij erkent grenzen te hebben overschreden, maar geeft ook aan dat het opgestelde proces-verbaal wel heel eenzijdig is. Dit zou geen volledig beeld geven van de gebeurtenissen. De Raad geeft hem hierin geen gelijk. Door zijn gedrag is de betreffende advocaat voor twaalf weken voorwaardelijk geschorst.