“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

6 gewoontes die jouw relatie ten einde kunnen brengen

9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Ontrouw, te veel ruzies, uit elkaar gegroeid, de grote dooddoeners van relaties zijn bij iedereen bekend. Echter zijn er soms ook kleine zaken die het einde van je relatie kunnen betekenen. Een aantal gewoontes lijken vaak onschuldig, maar kunnen wel degelijk grote afstand creëren in de relatie. Dit wil je uiteraard voorkomen, dus in deze blog noemen wij de meest voorkomende gewoontes die je relatie ten einde kunnen brengen.

 1. Je probeert je partner te veranderen
  Iedere vrouw of man heeft een ideaalbeeld van haar/zijn partner. Het liefst wil je een partner die zo goed mogelijk in jouw plaatje past. Maar het is niet oké wanneer je jouw partner probeert te veranderen. Je partner kan het gevoel krijgen dat hij/zij niet goed genoeg is voor jou. Daarnaast is iemand hoe die is, dit verander je niet zomaar en loopt vaak op teleurstellingen uit.
 2. Je vergelijkt je partner met anderen
  Vergelijk je partner niet met een ander. Het is niet eerlijk om dit te doen want iedereen is nu eenmaal anders. Het kan zelfs kwetsend overkomen om je partner steeds met een ander te vergelijken. Je partner kan denken dat je hem/haar niet waardeert.
 3. Je houdt je negatieve gevoelens voor jezelf
  Het is belangrijk om alles met elkaar te delen in een relatie. Lief en leed. Vertel je partner waar je tegenaan loopt, ook als dit leidt tot een moeilijk gesprek. Door moeilijke zaken te bespreken kun je juist weer dichter bij elkaar komen. Spreek je deze gevoelens niet uit, dan kan dit jullie verder uit elkaar drijven.
 4. Je kunt je partner moeilijk vergeven
  Als je partner een fout maakt en hij/zij biedt zijn oprechte excuses aan dan moet je hem/haar fout kunnen vergeven. Doe je dit niet, dan blijft dit altijd een punt in jullie relatie. Het heeft geen zin om oude koeien uit de sloot te blijven halen. Koester geen wrok in de relatie!
 5. De jaloezie neemt de overhand
  Een beetje jaloezie is gezond in een relatie, het hoort er een beetje bij. Dit ter bescherming voor jullie liefde. Alleen, als de jaloezie compleet de overhand neemt dan kan deze bezitterigheid zorgen voor een ongezonde relatie.
 6. Je toont weinig affectie en liefde
  De welbekende sleur. Je hebt geen zin, bent moe, je moet er niet aan denken. Dit kan voor afstand zorgen en het gevoel geven dat je meer als broer-en-zus met elkaar leeft. Affectie is nodig in een relatie. Laat je partner weten dat je hem/haar nog graag ziet! Knuffel elkaar, geef een zoen en maak elkaar eens wakker met lieve woorden!