Voorbeeld uit de praktijk
Marc, Judith en Peter wonen ieder in een eigen appartement binnen één gebouw. Er is sprake van een slapende VvE. Marc en Judith hebben hun opstalverzekering goed geregeld maar Peter heeft er na de aankoop van zijn woning nooit meer aan gedacht. Er gaat een flinke storm over het gebouw. Een boom waait om en de gevel van de woning van Judith loopt ernstige schade op. De verzekeraar van Marc wil niet uitkeren omdat zijn woning geen schade heeft. De verzekeraar van Judith keer maar 1/3 deel van het schadebedrag uit omdat de VvE drie leden heeft en samen verantwoordelijk zijn voor de kosten van het gebouw. Het is dus altijd raadzaam om geen slapende VvE te hebben en samen een opstalverzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je met schade blijft zitten .
Advocaat appartementsrecht
In een VvE spelen verschillende belangen en zijn de leden het niet altijd met elkaar eens. Dit leidt nogal eens tot vervelende situaties. Wanneer de VvE besluit een dure renovatie verplicht stellen waarmee jij het niet eens bent bijvoorbeeld. Maar ook een situatie dat een eigenaar uit het gebouw zijn woning verhuurt en dit tot overlast leidt kan proberen veroorzaken. En wat als er schade is ontstaan door het springen van een leiding?
Hoe zorg je in zulke situaties dat jouw rechten als appartementseigenaar overeind blijven? Zorg dat je de hulp inschakelt van een advocaat die thuis is in het appartementsrecht. Wij werken samen met een groot netwerk van ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in het appartementsrecht. Neem contact met ons op. Wij kunnen jou helpen bij het vinden van de juiste advocaat bij jou in de buurt. Wij zijn op werkdagen tussen 9.00-17.15 ook bereikbaar op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) voor vrijblijvend advies.