In het bestuursrecht is de verhouding geregeld tussen burgers en overheid. Het beschrijft de regels waaraan de overheid zich aan moet houden. Vrijwel iedereen krijgt hier wel eens mee te maken. Dit komt doordat er veel verschillende soorten overheidsinstanties zijn en het bestuursrecht een groot gebied bestrijkt. Enkele voorbeelden zijn: bouwvergunningen, handhavingszaken, subsidies, In het bestuursrecht is alles erop gericht om algemene belangen als individuele belangen te waarborgen. Krijg je problemen met de overheid? Weet dat je er nooit alleen voor staat. Wij werken samen met gespecialiseerde bestuursrecht advocaten. Zij kunnen jou adviseren en indien nodig  procederen. Bel ons op 0900-2021222 (3 cent per minuut).

Bezwaar maken

Een bestuursorgaan neemt soms besluiten die jou kunnen raken en waar je nadeel van ondervindt. Wanneer je het niet eens bent met een besluit van de overheid kan je in Nederland bezwaar maken. Dit doe je door middel van een bezwaarschrift. Als je bezwaar maakt moet je wel belanghebbende zijn bij het genomen besluit. Ook kan je de rechter vragen het besluit te toetsen. Let erop dat bezwaar en beroep altijd uiterlijk zes weken na het besluit ingediend moeten zijn. Een advocaat bestuursrecht kan je bijstaan. Ook kunnen zij een voorlopige voorziening vorderen in een kort geding.

Advocaat bestuursrecht

Een bestuursrechtadvocaat kan jou een inschatting geven van de kansen in een bezwaarschriftprocedure of beroepsprocedure. Het is niet verplicht een advocaat in te schakelen, maar wel zeer verstandig, mede wegens het aantal formele valkuilen. Het is dan ook bijna onmogelijk om een om zelf met succes een bestuursrechtelijke procedure te voeren. Een advocaat kan jouw zaak toetsen, je adviseren en indien nodig een procedure opstellen. Door hun kennis en ervaring weten zij welke juridische argumenten aan te dragen. Ook kunnen zij een voorlopige voorziening regelen indien nodig. Wij brengen je graag in contact met een bestuursrecht advocaat bij jou in de buurt.