“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Marije Rauwerda

Kantoor: Rauwerda Advocaten
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

marije rauwerda

Als geboren en getogen Leeuwarder was de keuze na afronding van mijn rechtenstudie in 1999 snel gemaakt: ik ging in Leeuwarden op zoek naar een baan. Al snel kwam ik terecht bij een middelgroot advocatenkantoor, waar ik de eerste jaren van mijn loopbaan met veel plezier heb gewerkt. Hier heb ik me het boeiende vak van advocaat eigen kunnen maken. In 2007 besloot ik voor mijzelf te beginnen. Als dochter van een ondernemersgezin en bekende familie in Leeuwarden, was dat een logische vervolgstap.

In de loop van de jaren heb ik mij gespecialiseerd in het familierecht, jeugdrecht en (jeugd)strafrecht. Ook sta ik minderjarige kinderen bij als bijzonder curator, en psychiatrische patiënten die gedwongen worden opgenomen. In deze rechtsgebieden kan ik mijn persoonlijke kwaliteiten het beste kwijt. Ik heb een luisterend oor en met een betrokken, deskundige en doortastende aanpak sta ik mijn cliënten graag bij in deze voor hen soms moeilijke periode. Ik gun het mijn cliënten om in goede harmonie – vaak buiten de rechtbank om – tot afspraken te komen en zet mij daar volledig voor in.

Inmiddels ben ik een groot aantal jaren werkzaam in de advocatuur. En nog steeds met heel veel plezier, moet ik zeggen. Ik prijs mij gelukkig om nog steeds in mijn geboortestad aan het werk te morgen te zijn.

Ook buiten de advocatuur, draag ik graag mijn steentje bij aan de samenleving. Naast diverse bestuursfuncties vind ik het ook ontzettend leuk om mee te denken en te werken aan het organiseren van mooie projecten in onze stad, zoals de Santa Run. Ik haal daar persoonlijk ontzettend veel voldoening uit.

Mijn omgeving noemt mij een ‘bezige bij’, of beter gezegd ‘een druk baasje’. Dat klopt wel, maar ik kan ook erg genieten van mijn vrije tijd, samen met mijn gezin, familie en vrienden. Ik ben daarnaast graag in de natuur. Ik ben altijd in voor een heerlijke wandeling of een tocht(je) op het water. In de winter sta ik graag op de ski’s. Ook geniet ik van het maken van mooie gerechten in de keuken. Stuk voor stuk ingrediënten die bijdragen aan mijn levensmotto: “Geniet van alle mooie dingen in het leven”.

Ik merk dat veel klanten het prettig vinden dat we de cultuur en gewoonten uit Friesland begrijpen.

Rechtsgebieden particulier:

Neem contact op met Marije Rauwerda

Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocaat Marije Rauwerda. Wij zijn bereikbaar op 088-6002826.

Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.