“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Baerle 87

Bent u op zoek naar een advocatenkantoor dat zich heeft toegelegd op louter familie- of erfrechtelijke zaken dan bent u bij ons nichekantoor erfrecht en familierecht aan het goede adres. Het kantoor is zowel met het openbaar vervoer, als met de auto en de fiets goed te bereiken. We bevinden ons aan de rand van het centrum van Amsterdam in de wijk rondom het Roelof Hartplein. Wij houden ons uitsluitend bezig met zaken over erfrecht en familierecht. Wij krijgen de meest uiteenlopende zaken voorgelegd. Er zal daarom niet snel een onderwerp binnen het familierecht of het erfrecht zijn dat ons kantoor niet al eens behandeld heeft.

Erfrecht bij Baerle 87

In het erfrecht gaat het regelmatig over het verkrijgen van de administratie die de omvang van de bezittingen en de schulden van de overledene uitwijst. Of de verdeling van de nalatenschap stagneert omdat er een erfgenaam is die niet meewerkt. Het kan ook zijn dat de erven ontevreden zijn over de werkwijze van de executeur-testamentair en hem of haar willen ontslaan. Hebben de kinderen een geldvordering op de langstlevende ouder (wettelijke verdeling) dan zal in de regel een boedelbeschrijving gewenst zijn. Dat is ook het geval als een kind onterfd is en aanspraak wil maken op de legitieme portie (kindsdeel). Soms speelt het geval dat een testament via uitleg geduid moet worden. Een enkele keer staat bijvoorbeeld de ex-partner nog in het testament genoemd terwijl de overledene al lang opnieuw gehuwd is. Het testament komt dan niet overeen met de wil van de overledene en de nieuwe feitelijke situatie.

Familierecht bij Baerle 87

In het familierecht gaat het veelal om echtscheiding. Het opstellen van echtscheidingsconvenanten, afwikkelen van de huwelijkse voorwaarden, verdeling gemeenschap van goederen, opstellen ouderschapsplan, kinderalimentatie en partneralimentatie behoren tot de werkzaamheden in het geval van echtscheiding.

Juridisch resultaat met oog voor de klant

In al deze situaties is er een behoorlijk spanningsveld tussen wat er juridisch mogelijk is en de emoties. Wij zijn er in gespecialiseerd om hier mee om te gaan. Ieder van ons doet dat op zijn/haar eigen manier. Voorop staat bij ons alle drie dat wij voor onze cliënten een optimaal juridisch en financiëel resultaat willen behalen, maar ook oog hebben voor de emotionele en relationele kanten. Wij bespreken daarom altijd met onze cliënten wat voor hen belangrijk is, nu en in de toekomst.

Mediation als oplossing

Omdat iedere situatie uniek is, bespreken wij dus ook of problemen opgelost kunnen worden via mediation (echtscheidingsbemiddeling of nalatenschapsmediation). In dat geval treedt de advocaat op als mediator. Hij/zij heeft de taak om te zorgen dat alle betrokkenen een deal krijgen waarmee zij in ieder geval een goede basis voor de toekomst leggen. Dit is met name belangrijk wanneer er sprake is van minderjarige kinderen. Voor het opstellen van een ouderschapsplan is mediation inmiddels voor veel ouders een succesvolle weg gebleken. Ook rechtbanken verwijzen steeds meer naar mediation indien ouders via advocaten over de kinderen procederen.

Gedegen advies en hulp

Sommige belangrijke kwesties, zoals alimentatie, verdelingen, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en erfrechtzaken zijn vaak te complex om zonder juridische bijstand van een advocaat of mediator te regelen. Wij voorzien de cliënten van alle informatie die nodig is om tot een verantwoorde regeling te komen.

Helaas is het niet altijd mogelijk om in onderling overleg tot een oplossing te komen. Dan zal de rechter een knoop door moeten hakken. Wij hebben jarenlange ervaring in het procederen bij de rechtbank en het Hof. Wij weten dus zeer goed wat rechters belangrijk vinden en zetten deze kennis volledig in! Wij geven dus ook van tevoren duidelijkheid over de juridische haalbaarheid van de wensen van onze cliënten.

Diensten

  • Gratis eerste kennismakingsgesprek
  • Toevoegingszaken

Gesproken talen

  • NederlandsNederlands

Neem contact op met Baerle 87

Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocatenkantoor Baerle 87. Wij zijn bereikbaar op 088-6002826.

Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hans Baerle 87
Hans de Visser

Ik ben sinds 1993 advocaat en sinds 2000 ook mediator. Naast familierecht en erfrecht heb ik veel cliënten in strafzaken bijgestaan. Inmiddels behandel ik uitsluitend […]

Bekijk profiel
Petra de Vries
P.M. (Petra) de Vries

Een echtscheiding of een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van mensen. Juist dan zijn ze extra gebaat bij goede juridische ondersteuning. Niet […]

Bekijk profiel