“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Rob Jacobs

Kantoor: WS advocaten en mediators
9,6
Klanten vertellen

1078 beoordelingen

rob jacobs

Sinds 1989 ben ik advocaat in Amsterdam. Tevens houd ik praktijk in Hilversum voor cliënten in het Gooi en omgeving. Ik ben lid van de vFas (vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen-, familie- en erfrecht.). Vanaf 2002 ben ik ook werkzaam als MfN-registermediator (voorheen het NMI). Ik heb Nederlands en internationaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

De nadruk in mijn praktijk ligt op het personen- en familierecht (o.a. echtscheiding en alimentatie). Meerdere keren per jaar word ik door de Amsterdamse rechtbank tot bijzondere curator benoemd in afstammingszaken. Ik behandel daarnaast (selectief) arbeids- en verkeersletselschadezaken.

In beginsel probeer ik buiten inhoudelijk optreden van een rechter om tot een goed resultaat te komen, uiteraard voor zover mogelijk in de betreffende zaak en scherp met het oog op de belangen van cliënt(e). De weg staat dan open voor onderhandelingen met de wederpartij en/of een viergesprek met alle partijen en advocaten. Als dit op voorhand niet mogelijk lijkt of later zo blijkt te zijn, is een daadwerkelijke gang naar de rechtbank onvermijdelijk.

Indien ik in met name het personen- en familierecht optreed als gemeenschappelijk advocaat of advocaat-mediator, probeer ik met beide partijen tot een voor hun bevredigende oplossing te komen zonder dat een rechter de knoop moet doorhakken. Doorgaans geeft dat in de voorkomende gevallen voor de betrokken cliënten een beter gevoel dan een opgelegde rechterlijke uitspraak.

Naast de bovengenoemde vFas en MfN, ben ik lid van de NOVA, de GAV en de AAAV.

Neem contact op met Rob Jacobs

Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocaat Rob Jacobs. Wij zijn bereikbaar op 088-6002826.

Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketing doeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.