“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Diederen Mediator Advocaat

9,4
Klanten vertellen

864 beoordelingen

Diederen Mediator Advocaat

Bij Diederen Mediator Advocaat kunt u terecht voor mediaton of juridische hulpverlening. Wij pakken uw familierecht-, arbeids- en erfrechtzaak graag voor u op. Sinds 2006 is ons kantoor gevestigd in het centrum van Amsterdam. Als mediator-advocaat ligt de nadruk op het in onderling overleg oplossen van problemen.

Mediation

Graag nodig ik u uit voor een telefonisch overleg om samen na te gaan of en hoe het beste aan uw verwachtingen voldaan kan worden. Meestal plan ik vervolgens eerst een gezamenlijke bijeenkomst met alle betrokkenen. Als de verhoudingen al ernstig verstoord zijn, kan het verstandig zijn dat ik eerst als een soort informateur bij iedereen verken hoe men in de kwestie staat. Bij zo’n verkenning blijft alles wat ik aan informatie verzamel vertrouwelijk voor de andere betrokkenen. Vervolgens kan ik dan een voorstel doen hoe ik denk dat het overleg over het probleem het beste aangepakt kan worden. Desnoods kan een deel van het traject on-line (via internet of andere electronisch communicatie) gaan, bijvoorbeeld als betrokkenen in het buitenland verblijven of als men echt niet met elkaar aan tafel wil.

Werken aan oplossing

Als mediator houd ik de regie in handen, partijen werken zelf onder mijn begeleiding samen aan de oplossing. De meerwaarde van de mediator bestaat er uit dat hij partijen ondanks ogenschijnlijk onoverbrugbare problemen met diverse technieken en methoden vaak toch kan helpen bij het vinden van een uitweg. Omdat bij de afwikkeling van een nalatenschap vaak grote persoonlijke tegenstellingen naar boven komen hebben de betrokkenen er vaak grote moeite mee om met elkaar aan tafel te zitten. Vaak voer ik met de verschillende betrokkenen dan ook apart (vertrouwelijk) overleg. Soms alleen om te bekijken hoe impasses het beste doorbroken kunnen worden, maar soms ook wordt het traject volledig afgewikkeld zonder dat er een plenaire bijeenkomst plaatsvindt, enkel omdat men met alleen een zakelijke afspraak het hoofdstuk wil afsluiten. U wordt zodanig geïnformeerd dat u emotionele, juridische en (tot op zekere hoogte)fiscale keuzes kunt maken en knopen kunt doorhakken, ook voor situaties die u nu nog niet kunt overzien. Want door jarenlange ervaring weet ik waar partijen in dit soort situaties tegen aan kunnen lopen. Soms lukt het om verstoorde familieverhoudingen dan toch weer te repareren. Soms wordt voorkomen dat ze verslechteren.

Vaststellingsovereenkomst

Gaandeweg wordt gewerkt aan een zogenaamde vaststellingsovereenkomst na mediation, waarin de afspraken neergelegd worden die ook juridische afdwingbaar zullen zijn als de definitieve versie zal zijn ondertekend. Iedere partij krijgt dat na ieder overleg in concept toegestuurd, zodat men dat thuis rustig kan bestuderen. Dit is tevens een beperkte vorm van verslaglegging.

Samen

Door met de partijen zelf samen te werken aan een oplossing komt een oplossing vaak sneller en goedkoper tot stand, zonder dat het conflict op de spits wordt gedreven met alle juridische complicaties van dien. Indien partijen behoefte hebben aan bijstand door eigen raadslieden/adviseurs, is daar vanzelfsprekend ruimte voor. Ook met hen wordt van tevoren afgestemd op hun wensen. Het komt voor dat men mij als bindend adviseur of arbiter een beslissing laat nemen om de laatste knopen door te hakken. Daarover kunnen afspraken gemaakt worden.

Als de vaststellingsovereenkomst na mediation eenmaal is getekend heeft u allen duidelijkheid en houvast en weet ieder weer waar men aan toe is. U kunt uw energie weer richten op waar u mee bezig wilt zijn in plaats van op voortdurend opnieuw oplaaiende conflicten.

Contact

Meer weten? Neem contact met Diederen Mediator Advocaat op voor meer informatie.

Rechtsgebieden particulier:

  • Arbeidsrecht
  • Erfrecht
  • Mediation
  • Personen- en Familierecht

Diensten

  • Gratis eerste kennismakingsgesprek

Neem contact op met Diederen Mediator Advocaat

Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocatenkantoor Diederen Mediator Advocaat. Wij zijn bereikbaar op 020-2374994.

Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketing doeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Diederen

Diederen Mediator Advocaat – Arno Diederen Ik ben een ervaren legal mediator en tevens advocaat die mensen helpt aan oplossingen die ze samen niet kunnen […]

Bekijk profiel

Arno Diederen

Diederen Mediator Advocaat – Arno Diederen Ik ben een ervaren legal mediator en tevens advocaat die mensen helpt aan oplossingen die ze samen niet kunnen […]

Bekijk profiel