“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

I.J. Pieters

Kantoor: Groenendijk & Kloppenburg Advocaten
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Ivo Pieters richt zich op de personen- en familierechtpraktijk. De personen- en familierechtpraktijk die hij uitoefent, is breed en gevarieerd. Hij wordt door de rechtbank vaak benoemd als bijzondere curator en staat geregeld minderjarigen bij die door een rechter gehoord willen worden. Ivo Pieters is zeer actief en betrokken bij het instituut van de bijzondere curator. Hij publiceert hierover, doceert en neemt deel aan veel overleggen hierover. In zijn praktijk bevinden zich ook veel internationale familierechtelijke gevallen, waardoor hij veel ervaring met Europese verdragen en Internationaal privaatrecht heeft. Een ander belangrijk onderdeel van zijn praktijk is erfrecht, met name de verdeling van nalatenschappen.

Mediation

In de personen- en familierechtpraktijk staat hij cliënten bij in procedures waar nodig, maar bemiddelt hij eerst waar mogelijk. Ivo Pieters heeft de vereniging voor Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS)-opleiding (zowel de bemiddelingsopleiding als de juridisch inhoudelijke opleiding) succesvol doorlopen en is tevens gecertificeerd mediator bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). De uitdaging van het bemiddelen is voor Ivo Pieters scheidende partijen beter met elkaar te laten communiceren mede door te kijken naar de emoties en achterliggende belangen. Daarbij zijn wel de wettelijke maatstaven voor Ivo Pieters het eerste uitgangspunt. Voorts geeft het thans verplichte ouderschapsplan de mogelijkheid om kinderen al op een jonge leeftijd bij de echtscheidingsbemiddeling te betrekken. Zijn ervaringen als rechter-plaatsvervanger geven hem goed zicht op de procespraktijk en de mogelijkheden en onmogelijkheden daarin. Dit kan hij tevens meenemen in zijn hoedanigheid als mediator. Daarnaast houdt hij zijn juridische kennis scherp door het schrijven van annotaties, wenken, commentaren, jurisprudentiekronieken en artikelen, alsmede door het geven van onderwijs aan advocaten en rechters.

Relevante werkervaring

Ivo Pieters heeft voor zijn afstuderen gewerkt als student-assistent bij de Vakgroep Sociaal- en Arbeidsrecht aan de Universiteit te Leiden. Ivo Pieters is tijdens zijn afstudeerfase als griffier begonnen bij het Gerechtshof Den Haag. Na zijn afstuderen is hij daar als gerechtssecretaris bij de Familiekamer aangesteld. Tot 1 januari 1999 heeft hij daar gewerkt, het laatste half jaar tevens als stafjurist. Op 1 januari 1999 is hij als advocaat in dienst getreden bij Verhoeff Rosenberg Polak te Den Haag. Na 10 maanden heeft hij zijn praktijk verplaatst naar Groenendijk & Kloppenburg Advocaten. Daarnaast is hij rechter-plaatsvervanger en als docent verbonden aan het Post Academisch Onderwijs van de Universiteit Leiden, E-wise online education & publishing en de Stichting Studiecentrum Rechtspleging (SSR).

Rechtsgebieden particulier:

Neem contact op met I.J. Pieters

Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocaat I.J. Pieters. Wij zijn bereikbaar op 088-6002826.

Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.