Als je gaat procederen, dan stap je met jouw zaak naar de rechter. Bij ons sta je er niet alleen voor. Onze ervaren advocaten bekijken eerst of een oplossing mogelijk is zonder naar de rechter te stappen. We onderhandelen, bemiddelen en zoeken naar een passende regeling. Maar als het niet anders kan, dan staan we klaar om jouw belangen in de rechtszaal te verdedigen. Procederen doen we pas als het écht nodig is en alleen als het in jouw belang is. Concreet betekent dit dat we het enkel doen als er juridisch én financieel iets te winnen valt.

Heb je een conflict over bijvoorbeeld een aankoop, een dienst of een verbouwing? En wil of kan de tegenpartij niet meewerken aan een oplossing? Dan is het goed om te weten dat wij jou;

  • kunnen helpen van advies tot aan de rechtszaal;
  • helpen op een manier die past bij jouw situatie én je portemonnee.

Vul direct ons contactformulier in en we nemen meestal dezelfde werkdag nog contact op. Je mag ons ook zelf bellen op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten).

Wat betekent procederen precies?

Procederen is het starten van een juridische procedure bij de rechter om een geschil op te lossen. Dit kan nodig zijn als je er met de andere partij niet uitkomt. Voor veel mensen is procederen spannend. Begrijpelijk. Een rechtszaak roept vragen op: Wat kost het? Heb ik wel een kans? Wat als ik verlies? Soms is procederen de enige weg vooruit. Hier helpen wij je graag mee en we leggen je rustig uit wat je kan verwachten.

Is mijn zaak geschikt voor een procedure?

Al onze advocaten zijn ervaren en weten exact of jouw zaak geschikt is voor een procedure. Deze keuze hoef je nooit alleen te maken. Onze advocaten proberen jouw zaak eerst op een andere manier op te lossen. Lukt dit niet dan worden de kosten en baten zorgvuldig afgewogen. Samen maken jullie de keuze of de procedure gestart wordt.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij luisteren, beoordelen je situatie en leggen je eerlijk uit wat je mogelijkheden zijn.

Wat kost een procedure?

De kosten kunnen variëren en bestaan uit griffierechten, advocaatkosten en eventuele bijkomende kosten. Het is verstandig om vooraf een kosteninschatting te vragen. Onze advocaten maken deze inschatting graag voor je. Vervolgens bespreek je samen de kans van slagen en kan je de kosten en baten afwegen. Zo kan je met de juiste informatie een keuze maken. Uiteraard denken onze advocaten met je mee.

Onze advocaten kunnen altijd procederen

In tegenstelling tot sommige juridische dienstverleners, werken wij met advocaten. Dat betekent dat wij jou kunnen bijstaan in alle soorten procedures en bij hoger beroep. Of het nu gaat om een conflict met je werkgever, een aannemer, je ex-partner, een leverancier of een overheidsinstantie: wij helpen je verder. En dat op vrijwel elk rechtsgebied, zoals:

  • Arbeidsrecht;
  • consumentenrecht;
  • huurrecht;
  • contractenrecht;
  • familierecht;
  • bestuursrecht.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Bel ons vrijblijvend op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten) en we staan je graag ter woord.

Persoonlijk advies en duidelijke afspraken

Voordat we een procedure starten, bespreken onze advocaten uitgebreid de mogelijkheden, risico’s en kosten. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Ook als je recht hebt op gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging), helpen onze advocaten jou op weg.

Veelgestelde vragen:

Staat jouw vraag er niet tussen? Bel ons dan op 088-6002811 (gebruikelijke belkosten). Wij behandelen alle vragen vrijblijvend en geven je persoonlijk advies!

Moet ik altijd naar de rechter als ik een conflict heb?

Nee. We kijken altijd eerst of het conflict opgelost kan worden zonder naar de rechter te stappen, bijvoorbeeld via onderhandeling of bemiddeling. Procederen doen we pas als het echt nodig is.

Hoe lang duurt een procedure meestal?

Dat verschilt per zaak. Sommige procedures duren een paar maanden, andere langer. Onze advocaten geven vaak vooraf een inschatting, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat kost procederen?

De kosten hangen af van de complexiteit van jouw zaak en de hoeveelheid werk. In sommige gevallen kun je ook (gedeeltelijk) de kosten verhalen op de tegenpartij. En soms heb je recht op een toevoeging. Al deze zaken bespreken we met jou.

Kan ik de procedure stoppen als ik toch een oplossing vind?

Ja, dat kan. Als er tijdens de procedure alsnog een regeling wordt getroffen, dan kan de rechtszaak worden gestopt. Soms is dat zelfs beter.