“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslagen om tentoonstellen van eigen kunstwerken

27 jun, 2024 | Ontslag-krijgen
9,5
Klanten vertellen

1364 beoordelingen

In Duitsland is een museum medewerker ontslagen omdat hij besloot zijn eigen kunstwerken tentoon te stellen in het museum. Zijn eigen schilderijen bleven zo’n 8 uur lang hangen.

Tussen Andy Warhol

De medewerker koos ook niet de minste plek uit om zijn werk tentoon te stellen. Hij smokkelde zijn schilderij van 60 x 120 centimeter ’s morgens vroeg naar binnen en hing het op tussen werk van de beroemde pop-art kunstenaar Andy Warhol. Hij had buiten openingstijd toegang tot het museum vanwege zijn functie bij de technische dienst. Het schilderij werd pas weggehaald toen het museum sloot.

Delen van zijn talent

De medewerker wilde zijn talent delen en hoopte met zijn actie op een artistieke doorbraak. Helaas werd het kunstwerk niet positief ontvangen en bleef de doorbraak in de kunstwereld uit.

Ontslag

Het museum was niet over de actie te spreken. De medewerker werd ontslagen. Daarnaast deed het museum aangifte tegen hem wegens het opzettelijk beschadigen van eigendommen. De medewerker had twee gaatjes in de muur geboord om zijn kunstwerk op te hangen.