Websites

De Nationale AdviesBalie beheert meerdere juridische websites op het internet. Op al onze websites vind je uitgebreide juridische informatie over het betreffende rechtsgebied en de bijbehorende onderwerpen. In samenwerking met ons juridische netwerk worden alle websites actueel gehouden. Alle informatie moet voor de consument begrijpbaar zijn. Wij proberen al onze websites zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

Hieronder vind je een selectie van onze websites:

 • Alimentatiewijzer

  Alles wat u moet weten over alimentatie

  Op Alimentatiewijzer vindt u alle informatie met betrekking tot alimentatie. Alimentatie is een beladen onderwerp. In een periode waarin wantrouwen en emoties overheersen is de behoefte aan onpartijdigheid groot. Maar ook jaren na de scheiding blijft alimentatie een gevoelig onderwerp. Waar de ene partner meer wil ontvangen, wil de ander juist minder betalen. Wat is reëel? Waar heb je recht op?
  Op Alimentatiewijzer.nl vindt u alles wat u moet weten over alimentatievormen, de duur van de alimentatieplicht, de hoogte van de alimentatie, het innen van alimentatie en het wijzigen, vaststellen of beëindigen van alimentatie. Daarnaast vindt u handige rekenmodules waarmee u de alimentatie na indexering, kinderalimentatie en partneralimentatie kunt berekenen.

  Meer weten?

  Kijk op Alimentatiewijzer.nl of bel met onze juridische medewerkers op 0900-2021222 (3 cent per minuut).

   

 • EchtscheidingWijzer

  Je hebt besloten dat je wilt scheiden. Een vervelende periode waarin er naast alle emoties ook veel zaken geregeld moeten worden. Voor veel mensen is het onduidelijk wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Het is belangrijk je goed te laten informeren en de zaken goed te regelen met je ex-partner. Dit voorkomt in de toekomst een hoop problemen. Op Echtscheiding-Wijzer.nl vind je alle benodigde informatie over echtscheidingen. Ook kan je gebruik maken van onze berekenmodules en gratis juridische hulpdesk van de NAB.

  Veelvoorkomende vragen echtscheiding

  Is een advocaat verplicht? Wie zorgt er straks voor de kinderen? Kan ik in het huis blijven wonen? Krijg ik alimentatie, en hoeveel? Hoe ziet mijn pensioen er straks uit? Wat kost een scheiding eigenlijk? Echtscheiding-Wijzer.nl probeert je wegwijs te maken in de echtscheidingswereld. We vertellen je alles over de formele kant van jouw scheiding. Op Echtscheiding-wijzer.nl vindt je informatie over rechten, plichten en vormen van scheidingen. Je vindt hier ook praktische echtscheidingstips.

  Juridische hulp echtscheiding

  Heb je vragen over jouw echtscheiding aan onze juridische adviseurs of een goede familierecht advocaat nodig? Bel ons vrijblijvend op 0900-2021222 (3 cent per minuut). Onze juridische adviseurs nemen jouw persoonlijke situatie met je door. Zij beantwoorden jouw eerste vragen en indien nodig brengen ze je in contact met een ervaren advocaat of mediator bij jullie in de buurt.

 • Einde Samenwonen

  Alle informatie voor samenwoners die uit elkaar gaan

  Veel mensen wonen tegenwoordig ongehuwd samen of met een samenlevingscontract. Ga je na het samenwonen uit elkaar? Op EindeSamenwonen.nl vindt je alle informatie die je nodig hebt. Het is belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn. Wanneer jullie samen kinderen hebben is het tevens belangrijk de zaken goed voor de kinderen te regelen.

  Op EindeSamenwonen.nl krijg je antwoord op vragen als: Hoe verdelen we de zorg voor de kinderen? Wat is een ouderschapsplan? Hoe verdelen we onze spullen? Ben ik verantwoordelijk voor de schulden van mijn ex?

  Vragen?

  Lees de informatie op onze website of neem bij vragen contact op met onze juridische medewerkers. Zij kunnen jouw eerste vragen beantwoorden en je adviseren of juridische hulp verstandig is.

 • Erfwijzer

  Alles wat u over erfrecht wilt weten

  Erfwijzer biedt informatie voor verschillende fases rondom het overlijden. Zowel voor mensen die tijdig de nalatenschap willen regelen, als nabestaanden van een overleden familielid kunnen op Erfwijzer.nl terecht. Je vindt informatie over uitvaarten, testamenten, erfenissen en asbestemmingen. Samen met onze samenwerkende partners proberen wij zoveel mogelijk informatie te verschaffen.

  Hulp en advies

  Voor hulp en advies kan je contact opnemen met onze juridische helpdesk. Zo is het belangrijk te weten wat je moet doen als je erfgenaam bent. Als je de erfenis zomaar accepteert kan je met schulden komen te zitten. Laat je dus altijd eerst goed informeren! Wij helpen je hier graag bij. Kijk op Erfwijzer.nl of bel 0900-2021222 (3 cent per minuut) voor meer informatie.

   

   

   

 • Grip op Ontslag

  Alles over het succesvol ontslaan van werknemers

  Op Gripopontslag.nl vindt u alle informatie over het succesvol ontslaan van uw medewerker(s). Wij leggen uit wanneer u iemand kunt ontslaan, welke mogelijkheden u heeft met betrekking tot ontslag, welke juridische hulp wij u kunnen bieden en wat dat kost. U kunt u dankzij die informatie als werkgever goed voorbereiden. Dit voorkomt onnodige kosten en ergernissen.

  Juridische hulp

  Daarnaast zijn onze juridische adviseurs op werkdagen beschikbaar om antwoord te geven op uw vragen of u in contact te brengen met een ervaren advocaat bij u in de buurt. Bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 op 0900-2021222 (3 cent per minuut).

 • Ontslag als Ambtenaar

  Alle informatie voor ambtenaren bij (dreigend) ontslag

  Ben je ambtenaar en wordt je ontslagen of is er een kans dat je wordt ontslagen? Het ambtenarenrecht is een specialistisch rechtsgebied. Op Ontslag-als-Ambtenaar.nl vindt je alle informatie met betrekking tot het ambtenarenrecht. Daarnaast geven onze juridische medewerkers graag vrijblijvend antwoord op jouw vragen en brengen zij je in contact met een ambtenarenrecht specialist indien dit nodig is. Op Ontslag-als-Ambtenaar.nl vindt je het antwoord op al jouw vragen.

  Ambtenaren en ontslag

  Wat moet ik doen als ik word ontslagen? Mag mijn werkgever mij wel strafontslag geven? Kan ik bezwaar maken tegen het ontslag? Heb ik als ambtenaar recht op een bovenwettelijke uitkering? Al deze antwoorden en berekenmodules vind je op Ontslag-als-Ambtenaar.nl. Daarnaast zitten onze juridische adviseurs op werkdagen voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bel 0900-2021222 (3 cent per minuut) en ontvang vrijblijvend meer informatie.

 • Ontslag Krijgen

  Ben je ontslagen, wil je ontslag nemen of is er een kans dat je ontslagen wordt? Zorg dat je jezelf goed laat informeren over jouw rechten en plichten als werknemer. Een verkeerde handeling kan betekenen dat je jouw recht op een ww-uitkering verliest. Op ontslag-krijgen.nl vind je onder andere de eerste tips bij ontslag terug.

  Antwoord op al jouw vragen

  Ontslag-Krijgen.nl geeft antwoord op allerlei vragen: Wat moet je wel en niet doen bij ontslag? Hoe zit de ontslagprocedure in elkaar? Wie kan je helpen als je vindt dat jouw ontslag onterecht is? Heb je recht op een transitievergoeding? Kom je in aanmerking voor een WW-uitkering? De medewerkers van Nab.nl geven je eerste hulp bij ontslag. Je kan hen op werkdagen vrijblijvend bereiken op: 0900-2021222 (3 cent per minuut). Verder kan je op Ontslag-Krijgen.nl de hoogte van jouw transitievergoeding en mogelijke WW-uitkering berekenen.

 • Scheidingswijzer

  Ook op Scheidingswijzer.nl vind je informatie over alles wat speelt rondom een scheiding. Wat moet er allemaal geregeld worden? Hoe vertel je het aan de kinderen. En wie kan je helpen in deze moeilijke tijd. Ook kun je gratis de hoogte van de alimentatie berekenen en de hoogte van de uitkoopsom berekenen.

  Hulp scheiding

  Laat je in elk geval altijd goed informeren over de te nemen stappen en zorg dat je de zaken goed regelt. Dit voorkomt een hoop problemen in een later stadium. Bel 0900-2021222 (3 cent per minuut) voor vrijblijvend meer informatie.