Wanneer je gaat scheiden heb je een advocaat nodig. Een advocaat is namelijk de enige die het echtscheidingsconvenant kan indienen bij de rechter. Kies altijd een advocaat die gespecialiseerd is in het familierecht. Je kunt kiezen voor een gezamenlijke advocaat of ieder een eigen advocaat. De familierecht van de Nationale AdviesBalie zijn allen ervaren en ondersteunen en begeleiden jou graag bij het scheidingsproces.

Gezamenlijke advocaat of niet?

Je kan kiezen voor een gezamenlijke advocaat of ieder een eigen advocaat. Het voordeel van een gezamenlijke advocaat is dat het kosten scheelt. Echter je moet wel samen door een deur kunnen en in grote lijnen hetzelfde denken over de afwikkeling van de scheiding. Wanneer jullie niet met elkaar kunnen communiceren is het beter om ieder een eigen advocaat te nemen. Je bespreekt dan met je eigen advocaat jouw voorstel om de echtscheiding te regelen. Jouw ex-partner dit doet op zijn/haar beurt ook met zijn/haar advocaat. Vervolgens proberen jullie advocaten tot een overeenstemming te komen. Wanneer dit niet lukt zullen zij in de rechtbank voor de belangen van hun eigen cliƫnt strijden.

Juridische hulp bij echtscheiding

Onze juridische adviseurs luisteren graag naar jouw situatie. Zij zullen je vervolgens adviseren wat wijsheid is. Je kan ook zelf op onze site kijken welke advocaat bij jou in de buurt zit. Op de profielen kan je meer lezen over de advocatenkantoren met wie we samenwerken en de daarbij behorende advocaten. Wij werken enkel samen met kantoren die ervaren zijn en de over de juiste deskundigheid beschikken.

Vul onderstaand formulier in voor gratis juridisch advies:

Gratis juridisch advies