Je hebt schade en je wil iemand aansprakelijk stellen en de schade verhalen. Hoe gaat dit in zijn werk? Soms doet de verzekeringsmaatschappij dit voor je. Bijvoorbeeld bij verkeersschade. De verzekeringsmaatschappij probeert de schade dan op de tegenpartij te verhalen. Indien dit niet het geval is en je wel hulp nodig hebt raden wij aan een juridische specialist in te schakelen. Vaak heb je zelf alle energie nodig om te herstellen van het incident en de opgelopen schade. Wij werken samen met juridische specialisten die ervaren zijn in het aansprakelijkheidsrecht. Zij begrijpen jouw situatie en nemen het verhaal van de schade voor jou uit handen. Het is belangrijk dit op de juiste manier te doen. Wij leggen kort uit hoe dit globaal in zijn werk gaat.

Aansprakelijk stellen voor schade

Wanneer je schade wil verhalen op een tegenpartij moet je iemand eerst aansprakelijk stellen voor de schade. Dit gebeurd altijd schriftelijk. De gegevens van de vermeende tegenpartij worden uitgezocht en de tegenpartij wordt officieel aansprakelijk gesteld. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurd. Wacht dus niet te lang met het inschakelen van juridische hulp. Indien de schade bekend is vermeld je alle schadeposten. Het doel is dat de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkend wordt. Wanneer de aansprakelijkheid wordt erkend kan je de daadwerkelijk geleden schade verhalen op de tegenpartij.

Schade verhalen op tegenpartij

De schade die je wil verhalen moet je claimen bij de tegenpartij. Niet alle schade komt in aanmerking voor vergoeding. Soms komt maar een gedeelte van de schade in aanmerking. Een specialist kan je hier meer over vertellen. Soms wordt er een expert ingeschakeld om de daadwerkelijk schade vast te stellen. Een expert stelt een expertise-rapport op met daarin de geconstateerde schade. Ook immateriële schade kan worden verhaald. Bij letselschade wordt ook wel gesproken van smartengeld. Deze posten zijn veel moeilijker vast te stellen. Een advocaat aansprakelijkheidsrecht heeft hier alle ervaring mee en kan je hierin bijstaan. Bel ons vrijblijvend voor meer informatie op 0900-2021222 (3 cent per minuut).